"ČUJEM DECU KOJA VRIŠTE KADA ZASPIM": Putnik iz Preševa opisao kako je pobegao iz autobusa smrti u Bugarskoj

Novosti onlajn

01. 12. 2021. u 07:58

LjULjZIM Sulejmani, državljanin Srbije koji je nedavno povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, u kojoj je život izgubilo najmanje 46 osoba, stigao je juče u Srbiju u pratnji našeg ambasadora u Bugarskoj Željka Jovića i nastavlja lečenje u Zdravstvenom centru Vranje.

ЧУЈЕМ ДЕЦУ КОЈА ВРИШТЕ КАДА ЗАСПИМ: Путник из Прешева описао како је побегао из аутобуса смрти у Бугарској

Foto: Printscreen/

Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević izjavio je da je pacijent smešten na odeljenje hirurgije u novom hirurškom bloku.

- Ljuljzim Sulejmani je u dobrom opštem stanju, pod lekarskim nadzorom. Očekuje se otpust kući na dalji oporavak i kućno lečenje - rekao je dr Đorđević.

Sulejmani, koji je iz Preševa, prisetio se strašnog trenutka kada se zapalio autobus prevoznika iz Severne Makedonije kojim je s verenicom putovao u Istanbul.

- Ne mogu da spavam, jer kad zaspim, čujem kako deca vrište, kako ljudi viču i guše se od dima - kaže Sulejmani i priseća se kako je uzeo čekić i razbio prozor, pao kroz prozor na zemlju, pa krenuo da zove verenicu. Dozivao je verenicu, ona je ubrzo iskočila kroz razbijen prozor i pala pored njega, povredila je kolena, a onda je iskočilo još petoro putnika. Požar je buknuo i vrlo brzo se raširio.

- Autobus je udario u bankinu, čuo se udar i odmah je krenula vatra i dim se vrlo brzo proširio - navodi Ljuljzim.

On se zahvaljuje medicinskom osoblju Zdravstvenog centra Vranje, u kome, kako kaže, ima sve što je potrebno i svi brinu o njemu. Reči zahvalnosti upućuje i ambasadoru Željku Joviću. Prema njegovim rečima, ambasador ga je dva puta posetio i "mnogo je dobar čovek".

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar