SNAŽNA PORUKA PATRIJARHA PORFIRIJA: U Crkvu dolazimo da bismo dotakli tajnu Hrista, stvorenog ne za smrt nego za večnost (VIDEO)

Novosti online

29. 11. 2021. u 16:23

PATRIJARH Porfirije objavio je danas na svom Instagram profilu video- snimak, u kojem je poslao snažnu poruku svim vernicima.

СНАЖНА ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА:  У Цркву долазимо да бисмо дотакли тајну Христа, створеног не за смрт него за вечност (ВИДЕО)

Foto: Instagram

- Ne bavi se Crkva primarno i pre svega ni socijalnim, ni ekonomskim, ni bilo kakvim drugim predmetima, temama i problemima. Ona se bavi smislom postojanja u svakom kontekstu, u svakoj situaciji i u svakom momentu. Ona šalje poruku Jevanđelja, poruku spasenja. U Crkvu dolazimo da bismo dotakli tajnu Hrista kao raspetog i vaskrslog i tajnu čoveka stvorenog ne za smrt nego za večnost. Tek kad na istinski i jevanđeljski način razumemo umom i srcem u isto vreme tu jevanđeljsku poruku i tajnu onda ćemo imati ispravne stavove, na pravi način ćemo razumeti i sve druge teme, i ove koje sam pomenuo, i socijalne i ekonomske i političke i kakve god hoćete. Ako budemo Hristom preobraženi, na mestu na kojem budemo, šta god da smo, preobražavaćemo sobom to mesto. Mi preobraženi i preobražavani preobražavaćemo i tvar i ljude oko sebe. Otuda oni koji smatraju da je sistem vrednosti koje Hristos propoveda, da je retrogradan, da je Jevanđelje retrogradno, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, a u Crkvu nisu ni došli osim što možda sebe smatraju pravoslavnim Srbima po rođenju, naprosto ostaće uvek bez odgovora - napisao je patrijarh Porfirije u opisu snimka koji je podelio sa pratiocima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega