NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Objavljeni podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

27. 11. 2021. u 15:17

KORONA virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.211 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 53 pacijenta.

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Објављени подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Testirano je 13.817 osoba, dok je na respiratorima 212 pacijenata.

Dr Kon o vakcinaciji i kovid propusnicama

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je danas da smatra kako će se zbog kovid propusnica povećati vakcinacija među mladima.

– Kovid propusnice su dodatna motivacija za mlade da se vakcinišu, njih zanima samo gde treba da putuju ili kada da idu na zabavu – rekao je doktor i dodao:

– Ne smatram da su kovid propusnice pritisak, već je to zaštita zdravlja ljudi.

Još 2.5 miliona doza do kraja sledeće godine

Na institutu "Torlak" do sada je proizvedeno 1,5 miliona doza Sputnjik V vakcina protiv virusa korona, a plan je da se do kraja tekuće godine proizvede još 2,5 miliona doza prve i druge komponente te vakcine, izjavila je danas direktorka Instituta dr Vera Stoiljković.

Kako je dr Stoiljković navela, u Institutu se nadaju nastavku saradnje sa ruskim partnerima, ali i njenom proširenju.

- Dalji tok epidemije odvijaće se u zavisnosti od povećanja broja vakcinisanih, jer za sada, a pretpostavljam i ubuduće, vakcinacija će predstavljati jedino rešenje u borbi protiv ove bolesti, uz istovremenu primenu epidemioloških mera - kazala je dr Stoiljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima