SARADNJA SA OSLONCEM NA RUMUNISTIKU: Vredna oprema Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

J. S.

16. 11. 2021. u 15:18

NjENA Ekselencija ambasadorka Rumunije u beogradu Silivija Davidoju, uručila je danas Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu opremu vrednu 5.000 evra:četiri računara, multifunkcijski štampač i video projektor. Donacija je uručena dekanici Fakulteta prof. dr Ivani Živančević Sekeruš, a obezbeđena je uz podršku Univerziteta Transilvanija iz Brašova.

САРАДЊА СА  ОСЛОНЦЕМ  НА РУМУНИСТИКУ: Вредна опрема Филозофском факултету у Новом Саду

Filozofski fakultet Novi Sad

Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo što je njena prva službena poseta fakultetima u Srbiji upravo poseta Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Smatra da je ova poseta veoma važna zbog buduće saradnje sa upravom Fakulteta i Odsekom za rumunistiku i budućih projekata vezanih za promocije knjiga, prevođenje savremene rumunske i srpske književnosti kako na srpski, tako i na rumunski jezik, ali i za objavljivanje knjiga za studente koji uče rumunski kao strani jezik. U planu su i izložbe slika i projekcije rumunskih filmova.

Prof. dr Ivana Živančević Sekeruš izrazila je zahvalnost za donaciju i pozvala članove Odseka za rumunistiku da prošire saradnju, a Doc.dr Ivana Ivanić, šefica Odseka za rumunistiku, uručila  je ambasadorki rumunsko-srpski rečnik glagola, prvi tog tipa u jugoistočnoj Evropi, čiji je izdavač ovaj Fakultet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri