"CRNA SVADBA" JE INSPIRISANA ISTINITIM DOGAĐAJEM: Nikola je 2007. počinio masakr koji je zavio celo selo u crno (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Novosti online

15. 11. 2021. u 18:24

SERIJA "Crna svadba", psihološki triler koji je zaintrigirao javnost rađena je po istinitom događaju.

ЦРНА СВАДБА ЈЕ ИНСПИРИСАНА ИСТИНИТИМ ДОГАЂАЈЕМ: Никола је 2007. починио масакр који је завио цело село у црно (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Foto: Arhiva novosti/Printskrin

Kreatori serije su crpeli inspiraciju iz starih vlaških običaja koji su se praktikovali u jednom delu Srbije (crna svadba i bajanje – fakaturi) ali i iz masakra u Jabukovcu koji se dogodio 2007. godine.

Selo Jabukovac zauvek će ostati poznato u Srbiji po Nikolinom stravičnom masovnom zločinu, koji je ovo bogato gastarbajtersko mesto zavio u crno 27. jula 2007. godine. Radosavljević je posle krvavog pira proglašen neuračunljivim nakon što su veštaci konstatovali da boluje od trajne duševne bolesti. Zbog toga nije moglo da mu se sudi, već je poslat u "zatvorsku ludnicu".

Nikola, koga meštani zovu Crni Kole, tog dana je oko 17 časova najpre pretukao suprugu Jelenu. Potom je pokušao da se ubije tako što je skočio u bunar, ali ga je komšija spasao. Radosavljević je zatim uzeo lovačku pušku, za koju je imao dozvolu, i krenuo Ulicom Albanske spomenice u sumanuti pohod.

Komšije Branislav (57) i Draginja (55) Borongić bile su njegove prve žrtve. Sledeći su mu se na meti našli Veljko Đorđević (58), njegov sin Dragan (22) i tašta Marina Kutkurenović (75). Nakon toga ustremio se na kuću Bađikića, gde je ubio 15-godišnjeg Srđana. Siniša Bađikić (36) bacio se na sina, u pokušaju da ga telom zaštiti, ali je Nikola pucao i u njega i teško ga ranio.

Radosavljević je zatim likvidirao Branislava Badejevića (31), naočigled njegove majke Bike i onda krenuo ka kući tašte njegovog brata Anike Čogić (62). Usput je naleteo na staricu Vanucu Badarević (72), koja je ipak uspela da izbegne hitac sakrivši se iza svoje kuće, ali to nije uspela njena komšinica Jelica Banković (37). Ona je izrešetana sačmom na ulici, gde je na mestu pala mrtva. Radosavljević je na kraju upao u taštinu kuću i ubio je, urlajući da mu je "stara veštica za sve kriva".

Sutradan 28. jula, nakon neuspelog pokušaja samoubistva, Radosavljević je oko 1:30 uhapšen na seoskom groblju i odveden najpre u negotinsku bolnicu gde mu je ukazana prva pomoć, a potom na odeljenje grudne hirurgije u Nišu. Radosavljević je za ubistva okrivio crnu magiju.

Nikola Radosavljević prebačen je nedavno u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" nedaleko od Niša.

On je prethodno bio lečen u Zatvorskoj bolnici u Beogradu, pošto je utvrđeno da boluje od akutne paranoidne psihoze. Već dugo niko iz porodice nije posetio Radosavljevića, koji je i dalje nesvestan onoga što je uradio pre 14 godina. Nikolin otac Petar, koji ga je jedini povremeno zvao telefonom, umro je pre dve godine.

- Nikola živi u nekom svom svetu i ni sa kim ne komunicira. Za sve vreme koliko je u bolnici nikad nije pravio neke incidente i uglavnom je miran i povučen - otkriva sagovornik upućen u ovaj slučaj.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima