JEDNO DVORIŠTE, ČETIRI UMRLICE I VELIKA TUGA: Brat i sestra iz Zemuna za manje od mesec dana ostali bez porodice

Novosti online

06. 11. 2021. u 18:04

JEDNO dvorište, četiri umrlice i velika tuga.

ЈЕДНО ДВОРИШТЕ, ЧЕТИРИ УМРЛИЦЕ И ВЕЛИКА ТУГА: Брат и сестра из Земуна за мање од месец дана остали без породице

Foto: N. Karlić

Ovako izgleda dom porodice Milošević iz Zemuna, Marije (22) i Lazara (16) i njihovog deke, koji su u samo dvadesetak dana ostali bez svojih najbližih.

Kako piše „Blic“, prva je preminula prabaka, najstariji član porodice. Zatim je preminula njena snaja, odnosno, majka Dejana Miloševića (46), vozača Hitne pomoći. Nakon toga, od posledica korona virusa u bolnici preminuli su prvo Dejanova supruga (46), po zvanju germatološka sestra i, nažalost, sam Dejan.

Hronologija užasa

U svega 20 dana kuća Miloševića u Zemunu, zavijena je u crno, a Marija, student druge godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, Lazar, đak drugog razreda Zemunske gimnazije i deka, ostali su bez najmilijih.

- Prvo se razboleo deka, bio je 15. septembar, tatin tata. Mi svi živimo u istom dvorštu, samo u različitim kućama. Nakon njega, 17. septembra, razbolela se baka, pa tata. Čim se tata razboleo, on je prešao u drugu kuću u izolaciju, tako da nismo bili u kontaktu sa njim.. Nakon toga, razbolela se i mama, tri dana kasnije - započinje priču Marija.

Nekoliko nedelja kasnije, svi zaraženi članovi porodice našli su se na bolničkom lečenju.

Dečak primljen u bolnicu na dan kada mu je umra majka

- Mama i tata su 7. oktobra primljeni u bolnicu. Nisu imali pridružnih bolesti, ležali su na Zvezdari. Tu je bila i baka - kaže ona.

Ubrzo je u bolnicu zbog posledica korona virusa, primljen i Marijin brat Lazar. Igrom sudbine, na dan kada je hospitalizovan u dečijoj bolnici "Tiršova", svega par kilometara dalje, u bolnici na Zvezdari, njegova majka je izgubila borbu sa korona virusom.

- Prvo je baka preminula baka, 13 oktobra. 16. je preminula mama i na kraju, 26. oktobra, preminuo je i tata... - kaže Marija, dodajući kako je brat sad kod kuće i da se polako oporavlja.

Deka koji se takođe lečio od korone, ponovo se nalazi u bolnici. Naime, vest da je, nakon što je u 20 dana ostao prvo bez majke, pa bez supruge, snaje i sina, dovela ga je u stanje šoka.

- Deka je sad ponovo u bolnici, od posledica korone. Nije baš najbolje zbog svega, njemu je umrla i majka, moja prabaka, par dana pre nego što su oni od korone. U svega 20 dana, imali smo četiri smrtna slučaja, prabaka jedina nije preminula od korone- otkriva ona.

Lazaru i Mariji je sada potrebna pomoć

Vihor podmuklog virusa, zaustavio je Dejana i njegovu suprugu da gledaju i budu ponosi na Lazara i Mariju, dobre đake, decu za primer, za koje su živeli i u čije znanje su ulagali sa nadom da će kad porastu, postati čestiti i dobri ljudi.

- Bila sam na budžetu prvu i drugu godinu, međutim, sada sam drugu pala. Poklopilo se da sam imala ispit kada su oni krenuli da odlaze u bolnicu i prosto to nije moglo nikako. Brat je drugi razred Zemunske gimnazije. Nemamo nikakvih prihoda, ali porodica i prijatelji su se maksimalno aktivirali. Roditelji su nam bili velika podrška, maksimalno su radili i ulagali u nas. Mama je radila kao germatološka sestra, vodila je računa o starijim licima - kaže Milica.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja