POZNATI RUSKI LEKAR TVRDI: Nema leka za koronu! Virus se ne leči nego komplikacije koje izaziva

Novosti online

28. 10. 2021. u 21:46

NE postoji efikasan preparat koji leči virus koronu, saopštio je glavni lekar najveće infektivne bolnice u Moskvi (Komunarke) Denis Procenko.

ПОЗНАТИ РУСКИ ЛЕКАР ТВРДИ: Нема лека за корону! Вирус се не лечи него компликације које изазива

Foto: Srbatom

-Na žalost, treba priznati da prave protivvirusne terapije, efikasnog preparata koji bi suzbio širenje virusa – nema. Terapija se menja. Međutim, na žalost, virus se ne leči. Leče se komplikacije koje on izaziva, rekao je Procenko u intervjuu televiziji „Rusija 1“.

On je upozorio da osobe koje su prebolele kovid 19, mogu opet da se zaraze kroz šest meseci.

-Zato postoje jasne preporuke Ministarstva zdravlja da pacijenti koji su preboleli virus, kroz šest meseci treba da se vakcinišu, rekao je doktor.

-Vrlo je važno shvatiti da vakcina ne štiti od infekcije. Infekciju može da spreči nošenje maske, dok vakcinacija priprema organizam, priprema imuni sistem organizma za susret sa virusom. Zato je savršeno jasno da vakcinisani pacijent može da se razboli. Pitanje je samo, kako protiče bolest: asimptomno, sa blagim simptomima, moguće sa hospitalizacijom. Međutim, taj procenat je vrlo mali. Najveći broj pacijenata koji se sada nalaze u Komunarki je nevakcinisan, rekao je Procenko.

rs.sputniknews.com

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...