POREKLO VLAHA I NJIHOVA MAGIJA: Predavanje Gorana Šarića, katoličkog teologa i istoričara, na Jutjub kanalu KCNS (VIDEO)

J. S.

28. 10. 2021. u 19:49

„IZGUBLjENA karika između onih koji su ovde dolazili i onih koji su ovde živeli", kroz istorijske spise često pominjani Vlasi, tema su još jedne Šarićeve opsežne analize.

ПОРЕКЛО ВЛАХА И ЊИХОВА МАГИЈА: Предавање Горана Шарића, католичког теолога и историчара,  на Jутјуб каналу КЦНС (ВИДЕО)

Foto: KCNS

Uvodni deo predavanja – koji Šarić naziva šaljivim, ali vrednim da se nad njim ipak zamislimo – ukazuje na moćne Vlahinje koje su imale veliki uticaj na našu političku scenu. 

Nastavak je posvećen čuvenoj vlaškoj magiji i običajima (koji su u značajnoj vezi sa srpskom tradicijom), što je u ovom predavanju propraćeno autentičnim iskustvima i fotografijama samog predavača, kao rezultatom njegovog terenskog istraživanja.

Deo o samom poreklu Vlaha ilustrovan je brojnim dokumentima, svedočanstvima i izjavama sa različitih prostora i iz različitih vremenskih perioda, a iz pera uvaženih svetskih naučnika i proučavalaca istorije, kulture, religije i ostalih oblasti relevantnih pri analiziranju porekla jednog naroda.

Predavanje Gorana Šarića, katoličkog teologa i istoričara, na temu „Poreklo Vlaha" može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)