KAKVO JE STANJE U ŠKOLAMA? Krizni štab će sledeće nedelje razmatrati o novim merama - obrazovni sistem još uvek "otporan na virus"

Tanjug

28. 10. 2021. u 19:06

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je obrazovni sistem još uvek vitalan i otporan na virus korona, a da će Krizni štab početkom sledeće nedelje razmatrati eventualno uvođenje novih mera.

КАКВО ЈЕ СТАЊЕ У ШКОЛАМА? Кризни штаб ће следеће недеље разматрати о новим мерама - образовни систем још увек отпоран на вирус

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ružić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika SPP-US S Samira Tandira o situaciji sa virusom korona, rekao da Krizni štab vrlo temeljno razmatra sve modele koji su komplementarni potrebi da se izborimo sa pandemijom.

- Trudimo se da vodimo računa o zdravlju nacije i to je priotitet, mere koje su na snazi moraju biti poštovane, po brojkama vidimo da se situacija pogoršaava i dovodi do većeg manevarskog prostora za mutaciju virusa -  kazao je ministar u delu sednice na kojoj su članovi vlade odgovarali na poslanička pitanja.

Foto Tanjug

Naglasio je da procenat vakcinisanih nije dovoljno visok da bismo izašli "na zelenu granu" i apelovao na građane da se vakcinišu.

- Vlada i Ministarstvo zdravlja čine sve da na najbolji način odgovorimo na ove izazove, ali potrebna je i individualna odgovornost, solidarnost i podizanje svesti da je vakcina jedini način da se izborimo sa ovom pošasti - naveo je Ružić.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će jesenji raspust u školama biti produžen, čime će se prekinuti lanac prenosa korona virusa u tim obrazovnim ustanovama.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...