ČEKA SE ODLUKA ZA ONLAJN NASTAVU: Premijerka otkrila i da li će biti produženo važenje kovid propusnica na 24 sata

Novosti online

27. 10. 2021. u 13:08

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila danas u Kragujevcu da je vakcinacija protiv koronavirusa odgovor na pandemiju i da "tu imamo, polako, rast - prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije".

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Премијерка открила и да ли ће бити продужено важење ковид пропусница на 24 сата

Premijerka Brnabić sa sertifikatom, Foto Tanjug

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon obilaska kragujevačkog preduzeća za distribuciju toplotne energije "Energetika" rekla da zasada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Ona je na pitanje da li će mere protiv epidemije biti pooštrene rekla da "zasada treba u potpunosti da implementiramo ovu meru koju imamo i da sve to zaživi".

- Pritom mi idemo opet i sa striktnim inspekcijama za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu - rekla je Brnabić i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije protiv koronavirusa.

Na pitanje da li će đaci preći na onlajn nastavu, Branabić je kazala da Institut "Batut" drži sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete o tome šta bi bile dalje preporuke za školu.

- Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak i onda će Kriznom štabu dati neku svoju preporuku. Očekujem da vidim preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja, a to je svakako da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu - kazala je Brnabić.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima "da se čuje i njihovo mišljenje", kao i da će se razmatrati mogućnost "da se malo pomeri (školski) raspust".

(Agencije)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)