KON O PRETNJAMA I UVREDAMA: Nisam uplašen, ali zabrinut jesam - Spreman sam da se žrtvujem za Srbiju

Tanjug

27. 10. 2021. u 09:12

ČLAN Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da nije uplašen, ali da jeste zabrinut zbog pretnji i uvreda koje dobija, naglasivši da je patriota i da je spreman da se žrtvuje za Srbiju.

КОН О ПРЕТЊАМА И УВРЕДАМА: Нисам уплашен, али забринут јесам - Спреман сам да се жртвујем за Србију

Foto: Printskrin RTS

- Nisam uplašen, ali zabrinut jesam. Nije prijatno to doživljavati uz porodicu, najblaže rečeno to je potpuno neprihvatljivo - rekao je Kon za TV Prva.

Kako kaže, i ranije je doživljavao razna dovikivanja na ulici, za razliku od njegovog kolege Branimira Tiodorovića koji je izjavio da nije imao takva iskustva.

Kon je kazao da, imajući u vidu njegovo poreklo, u uvredama ima i antisemitizma, ali da se u Srbiji oseća kao u svojoj zemlji i da je patriota i spreman na žrtvu.

- Nisam očekivao da će nekom da padne na pamet da napravi ovakav performans. Međutim, iako je reč o performansu, jasno je da se određeni nasilnici smatraju herojima koji mogu da me napadnu bilo gde - rekao je Kon.

Naveo je da su mu uzvici "Mengele" najteži, jer je, kako kaže, reč o nacističkom ozloglašenom zločincu koji je kao lekar radio eksperimente, a to je, kaže, potpuno suprotno od njegovog bića.

- Ta uvreda je žestoka i velika, da ne kažem kako to deluje na nekog ko ne zna ništa o epidemiologiji koja se bavi izučavanjem populacije, čuvanjem zdravlja stanovništva - naveo je Kon.

Za komentare da ne radi sa pacijentima kaže da su besmisleni.

- Imam toliko pacijenata iz vremena kada sam radio u opštoj medicini, koji mi se i danas javljaju. Kad čovek to sagleda ne zna šta da kaže na ovakve izlive besa - rekao je Kon.

Naveo je da su kovid propusnice zaštita zdravlja i privremena mera da se spreči prenošenje virusa.

- Zlikovac je virus. Najveći problem je to što su se oni svrstali uz virus, brane virus time što sprečavaju vakcinaciju, ljudi ostaju nevakcinisani i virus ostaje u životu. Ne verujem da to rade svesno, ali je činjenica da se to dešava - rekao je Kon.

Poručio je da jedino vakcinacija obezbeđuje da se virus potisne i da oni koji su protiv vakcinacije direktno podržavaju opstanak bolesti.

Kon je istakao da je država obezbedila vakcine za sve građane naše zemlje.

Naveo je da se nepoverenje u Krizni štab gradilo na razne načine i dodao da svi koji su aktivno učestvovali u rušenju poverenja u Krizni štab pomažu antivakserima koji su na terenu.

- Neću nikog konkretno da prozivam, ali oni će se sami prepoznati - rekao je Kon.

Kon je poručio da u ovoj situaciji moramo da budemo potpuno mirni.

- Ja moram da potisnem sve negativne emocije i da nastavim dalje da radim. Najvažnije je da shvatimo da izlaza iz ove situacije bez vakcinacije nema, a pod time ne mislim samo na jednu dozu nego dokle god to bude potrebno - rekao je Kon.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju