PREMINUO STEVAN ĐOKIĆ: Detektiv i analitičar kriminala umro u 44. godini

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 20:02

STEVAN Đokić, direktor Detektivsko bezbednosne agencije DBA, preminuo je večeras od posledica korona virusa u 44. godini!

ПРЕМИНУО СТЕВАН ЂОКИЋ: Детектив и аналитичар криминала умро у 44. години

Foto: Printscreen/PINK

Poslednje dve godine bio je aktivni učesnik javnog života u Srbiji, kao analitičar aktuelnih dešavanja, posebno događaja vezanih za borbu protiv kriminala.

Velike napore godinama je ulagao u borbi protiv narkomanije, pedofila i sekti. Bio je čest gost Kurir televizije i brojnih medija, uvek je izlazio u susret, spreman da pomogne u svakom trenutku, dobar drug, odan prijatelj.

Đokić je bivši policajac koji je 2002. godine prešao u privatni sektor. Od tada, dugi niz godina profesionalno se bavio poslom privatnog detektiva i bezbednosnim savetovanjem. Jedan od malobrojnih Srba koji je prošao osnovnu obuku za profajlera u Britanskom MI5. Bio je jedan od sekretara Svetskog udruženja detektiva, ali je početkom oružanih sukoba u Libiji, zbog javne podrške Pukovniku Gadafiju, ekspresno smenjen sa funkcije. Nedugo zatim, postaje član Ruske Asocijacije detektiva.

Bio je direktor Detektivsko Bezbednosne Agencije DBA ispred koje je više puta nagrađivan od strane državnih i privatnih institucija u Srbiji ali i u inostranstvu, a sada je direktor Kontra-Informativne Agencije DBA.

Organizovao je i radio na tribinima i seminarima koji su se bavili problematikom sekti i narkomanije u Srbiji. Inicijator i učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija.

Doktorirao na AUGP na temu “Internacionalni mir i bezbednost”.

Zajedno sa Sašom Vujkom i Slobodanom Jovanovićem 2015-te godine održao je obuku za jednu generaciju polaznika IBSSA licenciranih telohranitelja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)