EVROPA MENJA PRAVILA: Od prvog januara neće važiti ni PCR test - za ulazak u EU samo vakcina

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 17:44

OD PRVOG januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje bez potpune imunizacije, saznanja su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta".

ЕВРОПА МЕЊА ПРАВИЛА: Од првог јануара неће важити ни ПЦР тест - за улазак у ЕУ само вакцина

Foto EPA

S obzirom na to da mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske destinacije, a primili su dve doze istog proizvođača vakcine, sad razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano mogli da putuju.

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Yuta" ponovio je da nema univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

- Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može - pojasnio je Lainović.

Ono što je naglasio je da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne može posetiti restoran, prodavnice, šoping mol.

- Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcinie ili uz važeći PCR test - istakao je on i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

(Kurir)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti