SELAKOVIĆ SAOPŠTIO: Blizu smo cifri od 7.500 domova za izbeglice

Tanjug

25. 10. 2021. u 21:03

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas u Ubu na svečanom uručenju ugovora o kupovini 21 stana izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine preko Regionalnog stambenog programa da se Srbija približava cifri od 7.500 stanova i kuća koliko je zacrtano da je potrebno onima koji su bili prinuđeni da tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije napuste domove.

СЕЛАКОВИЋ САОПШТИО: Близу смо цифри од 7.500 домова за избеглице

Foto: Tanjug

- Polako se približavamo cifri od 7.500 stanova i kuća koliko smo zacrtali da je potrebno da obezbedimo za nše suraodnike koji su u najtežim danima moderne srepske istorije 90-tih godina bili u situaciji da ostave sve što su i oni i njihovi preci čitavog radnog veka sticali, da ostave svoje domove, svoja ognjišta i utočište prnađu u našoj Srbiji - rekao je Selaković.

On je izbegličkim porodicama koje su danas dobile stanove poručio da su došle u jednu od najlepših opština u Srbiji, koja je među onima koje se najbrže razvijaju i u kojoj sve više judi želi da živi.

- Imaćete svoj dom koji možda nije velelepan, raskošanali je vaš i to je prvi preduslov koji je najvažniji. I to se svi mi koji smo deo državnog rukovodsta i sledimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i vlade trudimo da prvo osiguramo ono što je naše, da naša Srbija počne da izgleda i bolje i uređenije, da bude i razvijenija. Preduslov za svaku od vaših porodica da se to ostavri još bržei naprednije jeste da imate svoj krov nad glavom - istakao je Selaković.

On je zahvalio donatorima, među kojima je najveći Evropska unija, a tu su i SAD, Nemačka, Norveška, Italija, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

Regionalni stambeni program je višegodišnja zajednička inicijativa Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Fondom Programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - VUČIĆ U PRIJEPOLjU: Predsednik odgovara na pitanja građana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...