ZAHVALNOST MEDICINARIMA: Mirsad Đerlek u poseti pirotskoj Opštoj bolnici

V. Ćirić

24. 10. 2021. u 18:06

MIRSAD Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, rekao je danas u Pirotu, da se lekari već godinu i po dana bore za živote građana i da su položili ispit, kada je reč o vakcinaciji.

ЗАХВАЛНОСТ МЕДИЦИНАРИМА: Мирсад Ђерлек у посети  пиротској Општој болници

Foto: V. Ć.

Đerlek je prilikom posete pirotske Opšte bolnice gde je razgovarao sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove na čijem je čelu dr Goran Petrović, izneo podatak da je vakcinisano 78 odsto medicinara zaposlenih u toj ustanovi, i da je 10 odsto preležalo kovid.

U ime predesednika Repubike i Minstarstva zdravlja zahvalio se svim medicinarima u Srbiji, za sve što su uradili u proteklom periodu. Istovremeno demantovao je navode u pojedinim medijima da nedostaju medicinska sredstva za lečenje kovid pacijenata i dodao da je država učinila sve što je u njenoj moći d a obezbedi sredstva za borbu protiv epidemije.

- Izgradili smo 3 kovid bolnice, rekonstruisali 4 klinička centra, u toku je obnova 19 opštih bolnica, imamo dovoljno kiseonika i najsavremeniju opremu i lekove-zaključio je Đerlek.

Direkor pirotske Opšte bolnice dr Goran Petrović, kazao je da se u ovoj bolnici od kovida trenutno leči 55 pacijenata iz celog okruga i da  je jedan pacijent intubiran, kao i da je klinička slika obolelih nešto bolja nego u ranijem periodu.  

Preko 80 odsto preminulih pacijenata u pirotskom okrugu nije bilo vakcinisano protiv zaraze. Zamenik gradonačelnika Miloš Colić, upoznao je Đerleka sa kontrolama koje se u gradu sprovode shodno odluci o kovid propusnicama, da su nadležne isnpekcije već krenule u kontrole objekata i zatvorenih prostora i d aimaju razumevanje ugostitelja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)