JAKA PORUKA PATRIJARHA PORFIRIJA: Ne može niko da dovodi u pitanje naš duhovni i nacionalni identitet

Novosti online

23. 10. 2021. u 20:31

PATRIJARH srpski Porfirije poručio je danas da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi, ali da ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov identitet, "duhovni i nacionalni”, jer je to uslov za prepoznavanje onog drugog i različitog s kojim uz međusobnu razmenu “treba da bogatimo jedni druge”.

ЈАКА ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Не може нико да доводи у питање наш духовни и национални идентитет

Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

- Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama - napisao je na Instagramu patrijarh Porfirije, koji je danas služio liturgiju u manastiru Miloševac kod Prijedora.

On je u svojoj poruci na još naveo da "ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni."

- Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada moći ćemo da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge - poručio je patrijarh.

U manastiru Miloševac kod Prijedora održana je danas Sveta arhijerejska liturgija, koju je zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji od juče boravi u dvodnevnoj poseti Eparhiji banjalučkoj.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: MANASTIR SOKOLICA - Skulptura Bogorodice sa Isusom najvažnija relikvija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili