DOSIJE SIRIJA: Predavanje Danila Koprivice na Jutjub kanalu KCNS

J. S.

23. 10. 2021. u 20:18

ŠTA je važnije za budućnost Sirijaca: teško primenjiv zapadni ideal i ratni haos ili mir i evolucija zarobljenog političkog društva? - pitanje je koje otvara šezdeset treću debatu serijala Dosije.

ДОСИЈЕ СИРИЈА: Предавање Данила Копривице на Јутјуб каналу КЦНС

Foto: KCNS

Autor Danilo Koprivica ističe da se priča o Siriji ne može svesti na brojne sukobe i ratove kojima je ova država bila poprište, već da se pažnja mora obratiti i na suživot različitih naroda koji su je oblikovali kao multietničku i multikonfensionalnu državu.

Priča o Siriji priča je i o veoma značajnoj kulturi koja je oblikovala svet kakav danas poznajemo. Interesantne slike kojima Koprivica ilustruje svoja predavanja putokaz su do boljeg razumevanja istorije i sudbine države o kojoj je reč.

U slučaju ovog predavanja, naročito je važan vizuelni identitet priče o Asmi el Asad i njenom putu od „pustinjske ruže" do „prve dame pakla".

Predavanje Danila Koprivice na temu „Dosije SIRIJA" može se pogledati na našem Jutjub kanalu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...