VELIKI DAN ZA SRBIJU: Doktorka Danica Grujičić prva primila vakcinu Sputnjik proizvedenu u našoj zemlji

Novosti online

22. 10. 2021. u 13:17

DIREKTORKA Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić prva u našoj zemlji primila je vakcinu Sputnjik V proizvedenu u Srbiji i pozvala sve da slede njen primer.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРБИЈУ: Докторка Даница Грујичић прва примила вакцину Спутњик произведену у нашој земљи

Foto: N. Skenderija

- Sve ljude, posebno mlade pozivam da prime našu Torlakovu vakcinu. Nemojte spasti na to da vas proveravaju da li imate tu neku kovid propusnicu ili nemate. Zašto da se ponižavate? Možete da idete gde hoćete, da radite šta hoćete, možete da budete slobodni. Vakcina vas štiti od respiratora, od teških oblika bolesti. Za vas će korona biti jedan običan grip, jedna obična prehlada, kakvu sam ja imala sreću da preživim pre godinu dana - rekla je Grujičić.

Ona je otkrila da je neko pod njenim imenom napravio lažnu stranicu na Fejsbuku. 

- Treba već jednom završiti sa svim antivakcinalnim pričama. Te priče su otišle toliko daleko da su čak i meni napravili lažnu stranicu na Fejsbuku, ali sad to ispitujemo - istakla je dr Grujičić.

Vakcine Sputnjik V, proizvedene na Instututu "Torlak" u Beogradu, danas su dobile dozvolu za upotrebu od nacionalnog regulatora Agencije za lekove i medicinska sredstva, potvrdio je za Tanjug ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

- To znači da će vakcine Sputnjik V ''mejd in Srbija'' od danas početi da se koriste na vakcinalnim punktovima širom Srbije - rekao je Popović, koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024