DEČAK OSIM KORONE IMAO I MENINGITIS? Završena obdukcija Aleksandra Cojića (16) iz Kruševca

S. BABOVIĆ

22. 10. 2021. u 09:30

PRILIKOM obdukcije tela đaka Aleksandra Cojića (16) iz Kruševca, koji je zaražen koronom u utorak ujutro preminuo u kućnoj izolaciji, primećeni su znaci meningitisa - nezvanično saznaju "Novosti".

ДЕЧАК ОСИМ КОРОНЕ ИМАО И МЕНИНГИТИС? Завршена обдукција Александра Цојића (16) из Крушевца

Foto Privatna arhiva

Ipak, šta je tačno dovelo do smrtnog ishoda kod dečaka kod koga je virus korona potvrđen 16. oktobra, biće poznato tek kada stignu konačni rezultati.

Upravo dodatne analize koje će se raditi nakon obdukcije, a koje je naložilo Više javno tužilaštvo, treba da rasvetle uzročno-posledične veze moguće upale mozga i kovida, i uopšte, sam tragičan lanac koji je doveo do smrti dečaka. Kako je "Novostima" predočeno u porodici preminulog dečaka, on se pre smrti žalio na glavobolju, povraćao i kašljao.

Njegovo stanje nije bilo teško, a po savetima lekara iz kovid-ambulante, uz propisanu terapiju, lečio se kod kuće. U nedelju uveče, kako su preneli njegovi najbliži, osećao se sasvim dobro, čak je igrao video-igre na računaru.

Od kovida su u porodici Cajić oboleli i Aleksandrova starija sestra i otac. Svega koji dan pre smrti dečaka, od zaraze je preminuo i njegov rođeni deda.

Sahrana dečaka biće obavljena danas u 13 sati na Novom groblju u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest