TUŽNE VESTI: Preminula novinarka Katarina Mirović

Novosti online

21. 10. 2021. u 15:21

NOVINARKA RTK Katarina Mirović preminula je danas od posledica korona virusa, u 55. godini života.

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминула новинарка Катарина Мировић

Foto: Printskrin RTK

Čitav radni vek provela je u Radio-televiziji Kragujevac, kao novinar i urednik.

Bila je autorka emisija “Sugrađani”, “Radoznalo ogledalo”, serijala “Trpeza”, “Druga strana”, “Gimnazija znanjem sija”, “Jednaki”, “Pod Hipokratovom zakletvom”, a gledaoci i kolege pamtiće je kao jednog od najboljih poznavalaca sela i autorku čuvene emisije “Šumadijski prag” koju je sa posebnim entuzijazmom radila pune dve decenije, saopšteno je iz RTK.

U sećanju kolega ostaće kao dobar čovek i novinar izuzetno posvećen svom pozivu, koji je mnogo volela, navode iz ove medijske kuće.

Bila je volonter Crvenog krsta i dobitnica “Zlatnog pera” ove humanitarne organizacije.

Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su i “Đurđevdanska nagrada” za novinarstvo 2012. godine, priznanja za očuvanje tradicije i narodnog stvaralaštva.

Bila je aktivista Udruženja srpsko-slovačkog prijateljstva i predsednica podružnice Sindikata novinara Srbije u Televiziji Kragujevac.

Komemoracija Katarini Mirović biće održana u petak, 22. oktobra u 11 časova u skupštinskoj sali, a sahrana u subotu u 14 časova na groblju Bozman.

(RTK)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja