"DIGITALNI SVET" NAJBOLJI UDŽBENIK ZA PRVAKE: Srpski žiri Frankfurtskog sajma knjiga dodelio prestižnu nagradu

V.C.S.

21. 10. 2021. u 13:06

NA Frankfurtskom sajmu knjiga, najvećoj manifestaciji pisane reči na svetu, "Vulkan znanje" je osvojilo Zlatnu nagradu za udžbenik "Digitalni svet 1", čiji su autori Gordana Rackov i Arpad Pastor.

ДИГИТАЛНИ СВЕТ НАЈБОЉИ УЏБЕНИК ЗА ПРВАКЕ: Српски жири Франкфуртског сајма књига доделио престижну награду

FOTO: biblioteka

Prestižno priznanje za "Najbolji evropski udžbenik" (BELMA) pripalo im je u kategoriji udžbenika za prvi razred osnovne škole.

Izdavačka kuća "Vulkan znanje" je prvi put učestvovala u ovom nadmetanju, a nagradu su dodelili Sajam knjiga u Frankfurtu, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG). O najboljima je odlučivao međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka za obrazovnu literaturu iz nekoliko evropskih zemalja.

Ovaj udžbenik bavi se temama iz oblasti informatike i računarstva, a cilj autora bio je da se učenici zainteresuju za novi predmet kroz različite zadatke i igrovne aktivnosti koje će im pomoći da se upoznaju sa osnovama programiranja.

Svaka tema i lekcija kreirana je prema uzrastu učenika. Kroz različite zadatke učenici mogu samostalno, ili uz pomoć odraslih, da nauče kako da bezbedno koriste internet i kako da algoritamski razmišljaju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)