"MAJKO, ACO JE SAMO PAO S KREVETA": Tragični detalji smrti dečaka (16) koji je umro od korone

S. BABOVIĆ

21. 10. 2021. u 07:50

UČENIK Hemijsko-tehnološke škole Aleksandar C. iz Kruševca, star svega 16 godina, u utorak je podlegao kovidu 19. Mladić je od 16. oktobra zaveden kao pozitivan, a preminuo je posle četiri dana izolacije u svom domu.

МАЈКО, АЦО ЈЕ САМО ПАО С КРЕВЕТА: Трагични детаљи смрти дечака (16) који је умро од короне

Foto Fejsbuk

Više odgovora o tačnom uzroku smrti i svim okolnostima koje su dovele do gašenja mladog života daće obdukcija dečakovog tela. Njegova majka Ružica objašnjava da je dečak bio negativan na antigenskom testu, ali da je pozitivni rezultat stigao posle urađenog PCR, obrađenog u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje. Koronom su trenutno zaraženi njegovi roditelji i sestra.

Dečakovo zdravstveno stanje menjalo se tokom prethodnog vikenda, povraćao je, bolela ga je glava, imao je povremeni kašalj, ali je u nedelju uveče igrao igrice na kompjuteru. Kod lekara ga je majka odvela u ponedeljak, kada je dobio terapiju.

- Ćerka je u utorak rano ujutru ustala i samo mi viknula: "Majko, Aca je pao s kreveta".

Pokušali smo da ga povratimo, ali ništa nismo mogli - priča za "Novosti" dečakova majka Ružica.

Skrhana porodica juče je čekala telo i informaciju kada će moći da zakaže sahranu.

Prema nezvaničnim saznanjima, okolnosti smrti tinejdžera predmet su istrage policije i tužilaštva.

ŠOK Đaci ispred Hemijsko-tehnološke škole, Foto S. Babović

Miljko Đokić, Foto Fejsbuk

Porodica je zavijena u crno, a ništa manje ni Aleksandrovi školski drugovi. Vest da je preminuo njegovom odeljenju saopštio je razredni starešina Miljko Đokić.

- Najteže je bilo stati pred decu i saopštiti im tužnu vest - priča za "Novosti" razredni Miljko Đokić. - Bio je to šok za sve, a posebno za njegovog najboljeg druga, čiji su roditelji došli u školu.

Đokić dodaje da je u kontaktu sa porodicom preminulog đaka - razgovarao je sa njima na kapiji porodičnog doma, budući da su i oni u izolaciji. U Hemijsko-tehnološkoj školi u sredu je održana vanredna sednica Odeljenjskog veća, a određeno je da nastava u obe smene danas počne minutom ćutanja, u znak počasti preminulom učeniku.

- Kako se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji gde su sva okupljanja zabranjena, i mi kao škola donosimo odluku da neće biti grupnog okupljanja na sahrani niti obeležavanja ustaljenih protokola - kažu u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Iz škole su sve zaposlene i učenike pozvali da se pridržavaju propisanih mera. Veliki broj mladih Kruševljana izraze saučešća uputio je preko društvenih mreža.

- Otišao je naš dečak, anđeo, da se igra sa anđelima. Počivaj u miru - navedeno je u jednom od komentara.

Foto Privatna arhiva

 

Deda sahranjen dan ranije

SAMO dan pre nego što je preminuo Aleksandar, na kruševačkom Novom groblju sahranjen je njegov deda Verislav.

Deda dečaka preminuo je u 75. godini života, a na umrlici kojom se rodbina i prijatelji obaveštavaju o datumu ukopa među članovima ožalošćene porodice navedeno je i ime unuka, koji je posle dedine sahrane, kako se ispostavilo, živeo svega jedan dan.

Aleksandrov deda nije živeo u zajednici s dečakovom porodicom, već sa drugom ćerkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni