KONSTITUISAN NOVI SENAT UNIVERZITETA U BEOGRADU: Evo šta su poruke sa prve sednice

Lj.B.

20. 10. 2021. u 16:32

SENAT Univerziteta u Beogradu danas je održao prvu konstitutivnu sednicu u novom sazivu, a na samom početku rektor Vladan Đokić poželeo je uspešan rad, sa ciljem da se, kako je rekao, unapredi rad UB.

КОНСТИТУИСАН НОВИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ: Ево шта су поруке са прве седнице

Foto: A. Živković

Đokić je predstavio novi tim, među kojima su i četiri prorektora sa Ekonomskog, Farmaceutskog, Geografskog i Šumarskog fakulteta. Novi prorektori su profesori Zorica Vujić, Ratko Ristić, Branislav Boričić i Dejan Filipović.

Student prorektor je Uroš Mijatović, predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta.

Novi rektor je na sednici saopštio da je prema podacima Studentske poliklinike, u periodu od 11. do 17. oktobra, korona virus potvrđen kod 128 studenata, što je blagi pad broja novoobolelih u odnosu na nedelju pre toga, kada je kovid registrovan kod 144 testiranih.

On je rekao da takvi podaci daju nadu i dodao da nije vakcinisano 75 odsto pozitivnih studenata.

Đokić je izrazio nadu da će se u datim okolnostima epidemije, rad Univerziteta odvijati uspešno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo