ŠOLAKOVA TELEVIZIJA KRŠI ZAKON: Gledaocima uskratili pravo da uživo vide završnicu Partizanove utakmice

Novosti online

20. 10. 2021. u 13:58

PRVO su kršeći zakon za sebe prisvojili TV prenose utakmica košarkaša Partizana i Crvene zvezde u evropskim takmičenjima, a onda su gledaocima uskratili pravo da uživo vide najuzbudljiviju završnicu meča.

ШОЛАКОВА ТЕЛЕВИЗИЈА КРШИ ЗАКОН: Гледаоцима ускратили право да уживо виде завршницу Партизанове утакмице

Arhiva

Gledaoci takozvanog SK nisu mogli da uživo isprate uzbudljivu završnicu utakmice Hamburg - Partizan u Evrokupu, koju ova TV uopšte ne bi ni smela da prenosi.

Naravno, radi se o Sport klubu, televizijskom kanalu pod okriljem Junajted grupe i Dragana Šolaka.

Takozvani SK ekskluzivno prenosi utakmice naša dva najpopularnija košarkaška kluba u Evroligi i Evrokupu, jer je nosilac tih prava Junajted grupa prekršila Zakon o elektronskim medijima i uopšte nije ponudila da ih otkupi neka od televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega RTS. Ako želite da gledate Zvezdu i Partizan u Evropi, umesto da to bude besplatno, to jest bez dodatnih troškova, morate ili da budete korisnik SBB-a ili da platite za njihov striming servis.

Ali, čak i ako pristanete na ove uslove, uopšte nije sigurno da ćete utakmicu zaista gledati. Naime, Šolakova televizija SK je u utorak uveče ostavila svoje gledaoce bez mogućnosti da vide sam kraj utakmice Hamburg - Partizan u Evrokupu, nekih pola minuta pre kraja (mada realno je trajala još pet minuta), dok su Nemci iz sve snage pokušavali da preokrenu rezultat, a crno-beli se grčevito branili.

Došlo je do “prekida signala”, koji nije pušten do kraja utakmice, da bi voditelj iz studija u emisiji posle meča bezobrazno prokomentarisao: “Eto, mogli ste da vidite sve šta se dešavalo”, po gebelsovskom principu “verujte meni, ne svojim očima”, čak se nije ni izvinio gledaocima zbog neprijatnosti.

RTS je tako nedavno saopštio da u Junajted grupi čak uopšte nisu hteli da prime zvanično pismo direktora Dragana Bujoševića sa molbom da “Luksemburžani” srpskom Javnom servisu po komercijalnim uslovima prodaju prava na utakmice fudbalera Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Prethodno, Junajted grupa je odbacila molbe RTS-a da otkupi prenose utakmica finiša Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nepoštovanje zakona, nepoštovanje i reketiranje gledalaca… a svaka normalna konkurencija poput Arena Sport kanala im je “gušenje slobode medija”.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna