TIŠINA NAKON POTVRĐENE KRAĐE BEBE: Radiša Pavlović optužuje Vladinu komisiju da koči postupak

J. Ž. S.

20. 10. 2021. u 09:24

KADA su rezultati DNK analize pokazali da je Milica, koja je sumnjala da joj je beba oteta u porodilištu, majka Mlađana Radivojevića, predsednica komisije za nestale bebe Radojka Pantelić je uz obrazloženje da nema slobodnih sala u Vladi i navodnog nedostatka kvoruma otkazala sastanak ovog tela, tvrdi Radiša Pavlović, predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

ТИШИНА НАКОН ПОТВРЂЕНЕ КРАЂЕ БЕБЕ: Радиша Павловић оптужује Владину комисију да кочи поступак

Biološka majka Milica / Mlađan Radivojević / Foto J. Skenderija

Prema njegovim rečima na sednici je trebalo objasniti celokupnu istragu koju je njegovo udruženje vodilo, a jedina tema bila bi prvi rešeni slučaj nestale bebe u Srbiji.

- Otkad smo rešili prvi slučaj nestale bebe niko od drugih udruženja nije kontaktirao sa nama, a predstavnici Vlade su nam jedini čestitali - rekao je Pavlović.

Kako je naveo, Milica, koja se u utorak prvi put pojavila u javnosti, porodila se 3. marta 1981, a pošto joj je saopšteno da je beba preminula, "najurena" je iz porodilišta u Kruševcu.

- Pre dve godine pokazali smo papire koji potvrđuju krađu, samo nam je nedostajala majka. Razgovarali smo sa više od 500 porodica u poslednje tri i po godine. Pošto smo na kraju 30. septembra dobili rezultat DNK analize, kojim se potvrđuje da je Milica rodila Mlađu - navodi Pavlović.

On tvrdi da je sve bilo jasno kada su nedavno videli Miličinog muža, na koga Mlađan likom podseća, pa je odmah predložena analiza koja je potvrdila sumnje:

- Mlađanova majka Vera, koja ga je usvojila, nije znala da je otet, a on je u porodicu stigao tri meseca od rođenja i sumnja se da je do tada bio negde na dečjem odeljenju bolnice.

Na ovom slučaju, tvrdi Pavlović, postoji fiktivni upis porođaja, a nigde ne piše ime žene koja je dete rodila. U matičnu knjigu rođenih upisan je 11. marta kao da je rođen dan pre, i to usmenom potvrdom matičara.

- Teško mi je i stvarno ne mogu da govorim - kratko je rekla u utorak novinarima Milica, koja je pronašla svog sina Mlađana posle punih 40 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina