PLJUŠTE KAZNE ZBOG NEPOŠTOVANJA MERA: Sankcionisano više od pedeset tržnih centara, broj prekršajnih nadzora udvostručen

Tanjug

17. 10. 2021. u 11:01

INSPEKCIJSKE službe počele su pooštrenu kontrolu sprovođenja epidemijskih mera, a u fokusu su sada tržni centri, gradski prevoz, prodavnice i ugostiteljski objekti.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА: Санкционисано више од педесет тржних центара, број прекршајних надзора удвостручен

Foto: D. Milovanović

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, rekao je danas da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana - preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji, od toga nemali broj u Nišu, sigurno desetak privrednih subjekata, odnosno pravnih lica.

To su, kazao je za RTS, kazne od 300.000 i 150.000 dinara, ali je bilo kažnjavanja i korona redara koji nisu poštovali svoje obaveze.

- U javnom saobraćaju je određeni broj građana dobio kaznu kao fizička lica od 5.000 dinara i vozači gradskog saobraćaja, ne samo u Nišu, već i u Kragujevcu, Novom Sadu - rekao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, za ova dva dana izuzetno je bio veliki broj nadzora, 30 odsto veći, izvršeno je preko 4.500 nadzora tokom petka i subote, broj izrečenih prekršajnih nadzora je 100 odsto veći, preko 21 milion dinara prema svim akterima koji nisu poštovali propise uredbom vlade i naredbom ministra zdravlja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Advokat Zora Dobričanin dolazi u sud na ročište u slučaju Jovanjica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja