MIHOLJSKO LETO JE PRED NAMA: Vraća nam se sunce i čak 21 stepen - najnovija vremenska prognoza meteorologa Đurića

Novosti onlajn

16. 10. 2021. u 10:50

HLADNO i oblačno vreme sa padavinama jedino na severu Vojvodine poslednjeg radnog dana u sedmici zamenilo je otopljenje, ali prema najavi meteorologa tokom vikenda se očekuje stabilizacija u celoj zemlji, a zatim sledi znatno više sunca i povećanje temperature.

МИХОЉСКО ЛЕТО ЈЕ ПРЕД НАМА: Враћа нам се сунце и чак 21 степен - најновија временска прогноза метеоролога Ђурића

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Đorđe Đurić, meteorolog, kaže da se u danas u većem delu zemlje i dalje očekuje pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, dok će na planinama biti slabijeg snega.

- Opet jedino na severu Vojvodine suvo. Krajem dana će doći do postepenog prestanka padavina i u ostatku zemlje. Drugog dana vikenda, u nedelju nas očekuje potpuno suvo vreme, toplije i sa sunčanim intervalima. Temperatura će biti oko 15 stepeni u većini predela – kaže Đorđe Đurić.

Foto: RHMZ

Prema njegovim rečima, od ponedeljka u celoj zemlji jutra će biti hladna i maglovita, tokom dana suvo, toplije sa sunčanim intervalima i temperaturom od 14, 15, pa i do 18 i 19 stepeni. Tako će biti i u utorak.

Jedva čekamo sredu!

- Sredinom sedmice, u sredu i četvrtak, temperature će biti i oko 20 stepeni Celzijusovih. Na prelasku četvrtka u petak imaćemo manje prolazno naoblačenje sa slabim padavinama uz manji pad temperature. Neće doći do jakog zahlađenja. Dakle, temperature se vraćaju na normalne vrednosti za ovo doba godine, za sredinu oktobra, i tako će biti tokom većeg dela sledeće sedmice - objašnjava.

Foto: RHMZ

Đurić kaže da stabilno i suvo vreme pred nama stvara uslove da se u pojedinim predelima magla duže zadrži tokom prepodneva.

Novi pad krajem meseca

Druge prognoze nagoveštavaju da će Srbijom od sredine sledeće sedmice i tokom narednih sedam dana zavladati miholjsko leto, i da se veće promene sa padom temperature mogu očekivati poslednjih dana oktobra.

U prognozi za narednih pet dana Republički hidrometeorološki zavod najavljuje za danas u Beogradu oblačno vreme, maksimalnu temperaturu od 12 stepeni i minimalnu od sedam stepeni Celzijusovih.

Od nedelje 17. oktobra do srede 20. oktobra u glavnom gradu će biti pretežno sunčano, a maksimalna temperatura će se svakodnevno postepeno povećavati za stepen, dva i u sredu će dostići 20 i više stepeni Celzijusovih.

Slično će biti i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gde će biti čak 21 sepen, i drugim gradovima, dok će, recimo, na Zlatiboru doći do razvedravanja i postepenog povećanja temperature iz dana u dan, ali će maksimalna u sredu dostići 18 stepeni Celzijusovih.

Sneg se na toj planini očekuje tek poslednjih dana u mesecu, dok na Kopaoniku postoje mogućnosti za snežne padavine i sutra, a zatim od 24. do 29. oktobra.

Zanimljivo je i to što će jutra biti veoma hladna, čak hladnija onih dana kada će dnevna biti prava prolećna. Recimo za Kragujevac je u sredu prognozirano maksimalnih 21, ali će jutarnja biti svega 4 stepena, čak 17 stepeni razlike!

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca