RUSKI I SRPSKI PILOTI NA NEBU SRBIJE: Međunarodna letno-taktička vežba BARS 2021

Tanjug

11. 10. 2021. u 17:42

PRIPADNICI Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije danas su započeli zajedničku letno-taktičku vežbu „BARS 2021“ (Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije), koja će se ove nedelje realizovati na teritoriji Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

РУСКИ И СРПСКИ ПИЛОТИ НА НЕБУ СРБИЈЕ: Међународна летно-тактичка вежба БАРС 2021

Foto: Ministarstvo odbrane

Vežba se realizuje sa ciljem uvežbavanja posada lovačke avijacije i helikopterskih jedinica za izvođenje borbenih zadataka u dnevnim i noćnim uslovima, kao i unapređenja obučenosti komandi vazduhoplovnih jedinica za izvršno komandovanje u operacijama.

Letačke aktivnosti sastojaće se iz zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora i zadataka traganja i spasavanja.

Foto: EPA

Biće realizovane u vazdušnom prostoru Republike Srbije, na vojnim aerodromima u Batajnici i Lađevcima i na poligonu „Pasuljanske livade“, a izvodiće ih mešovite posade u vazduhoplovima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Po prvi put ove godine, na vežbi će učestvovati i helikopteri Mi-35.

„BARS 2021“ je šesta po redu vežba na kojoj ruski i srpski piloti razmenjuju iskustva i znanja u oblasti borbene upotrebe vazduhoplova koji se nalaze u naoružanju obe vojske.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: POVODOM DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Prikaz naoružanja i vojne opreme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april