SAHRANJEN ZORAN STANKOVIĆ: Poslednji oproštaj od srpskog patologa (FOTO/VIDEO)

M. S.

08. 10. 2021. u 15:28

PATOLOG i bivši ministar odbrane dr Zoran Stanković sahranjen je uz vojne počasti na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

САХРАЊЕН ЗОРАН СТАНКОВИЋ: Последњи опроштај од српског патолога (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. S.

Na sahrani su se okupili porodica, prijatelji i kolege. Najtužniji su bili Zoranova supruga Marina i dve ćerke bliznakinje Iva i Ina, kao i Zoranova majka.

- Poslednji pozdrav sinu Zoranu od majke Radmile - piše na jednom vencu. 

Njegov kovčeg nosili su pripadnici Garde Vojske Srbije, svirao je orkestar Garde Vojske Srbije, a počasne plotune ispalili su takođe pripadnici Garde Vojske Srbije.

U posmrtnom govoru patologu rečeno je da mu je Marina mu bila najveća i jedina ljubav, da su zajedno dobili dobili bliznakinje i da je Zoran voleo jug. 

- Nije mu se dalo da sa Marinom uživa u unučićima zbog pošasti 21.veka - rečeno je na sahrani Zorana Stankovića.

Zoran Stanković je završio Medicinski fakultet u Nišu 1980. godine. Doktorirao je 1997. godine. Specijalizaciju za sudsku medicinu i patologiju završio je na VMA 1988. godine. U čin general-majora je unapređen 2001. godine.

Foto: M. S.

Karijeru je započeo kao vojni lekar u Peći i Vranju. Bio je patolog na ratištima bivše Jugoslavije.

Bio je na čelu Vojnomedicinske akademije od 2002. do 2005. godine i važi za najmlađeg načelnika VMA u istoriji.

 

U Domu vojske u Beogradu danas mu je održana komemoracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju