VREMENSKA PROGNOZA ZA CELU NEDELJU: Pljuskovi praćeni košavom ne prestaju, na snazi upozorenja RHMZ

Novosti online

06. 10. 2021. u 17:57

VREMENSKA prognoza za ovu sedmicu nam je donela oblake i pravu jesen, koja je smenila miholjsko leto.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЦЕЛУ НЕДЕЉУ: Пљускови праћени кошавом не престају, на снази упозорења РХМЗ

Foto: A. Stevanović/Depositphotos

Prema najavama meteorologa oblačno vreme i kišovito vreme zadržaće se sve do kraja nedelje, a dnevni maksimumi neće prelaziti 15 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za četvrtak i petak

Poslednja dva radna dana ove sedmice neće se razlikovati od današnjeg i, kako meteorolozi predviđaju, vremenska prognoza za četvrtak donosi 11 stepeni u Kragujevcu i Prištini, u Beogradu i Nišu tek za dva stepena više, dok maksimalna dnevna kretati između 14 i 18 stepeni. Osim toga, biće vam potrebni kišobrani u kojem god delu naše zemlje da se nalazite.

U petak se očekuje slično vreme, minimalna dnevna temperatura biće između 10 i 12 stepeni, dok maksimalna neće prelaziti 14. podeok. U Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i na Zlatiboru biće oblačno sa mogućom kišom, dok se ona sasvim sigurno očekuje u Prištini i Nišu.

Vremenska prognoza za vikend

Kiša, oblaci i vetar neće nas zaobići ni za vikend, s tim što će jutarnje temperature biti još niže, između 6 i 8 stepeni Celzijusa. Vrmenska prognoza donosi očekivane maksimalne dnevne temperature za subotu od 13 stepeni, a u nedelju se očekuje dva stepena više tokom dana.

Najnovije upozorenje RHMZ

Tokom narednih nekoliko dana, kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na snazi će biti i dva upozorenja.

Foto: Printscreen/RHMZ

- Do petka u košavskom području vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će danas i u četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 metara po sekundi - navode meteorolozi i upozoravaju da će se na Savi i Dunavu nizvodno do Slankamena vodostaji narednih dana kretati ispod i oko niskih plovidbenih nivoa.

(Blic)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - MANASTIR ARHANGELI: Zadužbina Dušana Silnog, paljena i pljačkana, i dalje živi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DVA SRETNIKA OSVOJILA ŠESTICU: Ovo su dobitne kombinacije