RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Od danas do petka olujni vetrovi - evo koji krajevi Srbije su na udaru

Tanjug

05. 10. 2021. u 07:23

RHMZ je upozorio da će od danas do petka, 8. oktobra, u košavskom području biti vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 metara u sekundi, odnosno 100 kilometara na čas.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Од данас до петка олујни ветрови - ево који крајеви Србије су на удару

Foto: Novosti

Prema prognozi vremena, u Srbiji će ujutru biti vedro i hladno, po kotlinama jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku dana sunčano i toplo.

U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno olujnim jugoistočnim vetrom. U ostalim krajevima duvaće slab do umeren vetar, južnih smerova. Jutarnja temperatura od 2 na istoku Srbije do 14 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna u većini mesta od 24 do 29 stepeni, u Negotinskoj Krajini svežije, oko 20 stepeni.

Foto: RHMZ

U Beogradu će danas biti sunčano uz umeren i jak, na širem području povremeno i olujni jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 10 do 13, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 12. oktobra, u sredu postepeno naoblačenje i zahlađenje, ponegde sa kišom. Samo će se na jugoistoku veći deo dana zadržati suvo vreme. Zatim pretežno oblačno i hladno, povremeno s kišom, a u četvrtak i petak sa pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom.

Do petka u košavskom području vetrovito uz jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni jugoistočni vetar, kratkotrajno sa udarima orkanske jačine. U petak vetar u postepenom slabljenju.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

DOK SE BEOGRAD BUDI: Kako izgleda jutro sa prelepim životinjama u zoološkom vrtu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)