STIŽE OZBILJNO ZAHLAĐENJE: Meteorolog Đurić saopštio - Temperature će biti i za 10 stepeni niže

Novosti onlajn

04. 10. 2021. u 09:58

STABILNO, suvo, toplo i vetrovito vreme zadržaće se u Srbiji do utorka, a najtoplije će biti danas, uz temperature od 24 do 28 stepeni, u Beogradu do 27, dok će u Negotinskoj Krajini biti svežije, oko 20, prognozira meteorolog Đorđe Đurić.

СТИЖЕ ОЗБИЉНО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Метеоролог Ђурић саопштио - Температуре ће бити и за 10 степени ниже

Foto: P. Milošević

Pretežno sunčano i toplo biće i u utorak, sa najvišom temperaturom od 20 do 26 stepeni.

Ipak, kako navodi Đurić, naglu promenu vremena možemo da očekujemo od srede, kada će se Srbija i naše područje naći pod snažnim uticajem ciklona sa zapada.

- Od srede do subote se očekuju padavine koje će naročito obilne biti u regionu, posebno u oblasti Jadrana. Padavine u Srbiji biće praćene jakom i olujnom košavom. Od srede se očekuje pad temperature, pa će u četvrtak i petak biti hladno, uz prave jesenje temperature, a one će se tokom dana kretati od 11 do 17 stepeni, u Beogradu od 12 do 14 - istakao je Đurić.

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da osim obilnijih padavina, koje bi mogle uz kraće prekide da traju do vikenda, treba očekivati i jače zahlađenje, te bi se maksimumi kretali od oko 9 do 17 stepeni Celzijusa, a na istoku Srbije samo oko 7.

- Uz jaku do olujnu, hladnu košavu nad ovim delom regiona, subjektivan osećaj hladnoće bi bio vrlo visok. Zasada proračuni gotovo svih modela sve do oko 15. oktobra nemaju signal za neko konkrentije poboljšanje, a posebno ne za otopljenje - naveo je on.

Ukoliko bi se ovaj model održao, prvi deo oktobra bi mogao da bude znatno hladniji od proseka, zaključio je Čubrilo.

Crveni meteoalarm zbog vetra

Kako prognozira Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), u sredu nas očekuje naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima. Vetar će, navode, u košavskom području biti povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, zbog čega će na snazi biti crveni meteoalarm.

Gotovo preslikano vreme najavljeno je i za četvrtak, kada će takođe u košavskom području vetar biti povremeno i jak, a na jugu Banata olujni, jugoistočni. I ovog dana će na snazi biti crveni meteoalarm.

Podsetimo, crveni meteoalarm upozorava na veoma opasnu pojavu.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja - objašnjeno je na sajtu RHMZ-a.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

Robot policajac na Dubai Expo 2020

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...