SVE VIŠE VAKCINISANIH U BUJANOVCU I PREŠEVU: Najslabiji odziv za vakcine i dalje među mladima

Tanjug

01. 10. 2021. u 11:05

U SRBIJI je do sada vakcinisano 53,5 odsto punoletnog stanovništva, a dve opštine koje beleže najveći rast u broju vakcinisanih su Preševo i Bujanovac, dok je najslabiji odziv za vakcine i dalje među mladima.

СВЕ ВИШЕ ВАКЦИНИСАНИХ У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ: Најслабији одзив за вакцине и даље међу младима

Foto Tanjug

Prema podacima Kancelarije za eUpravu, dve opštine koje beleže najveći rast u vakcinaciji su Preševo i Bujanovac, a bolja je situacija i u Novom Pazaru.

Preševo je na početku bilo među 10 opština sa najslabijim odzivom na vakcinaciju, a danas je četvrta opština iza Starog grada, Savskog venca i Vračara, sa 67,4 odsto vakcinisanih, kažu u Kancelariji.

Bujanovac je bio među pet opština sa najmanjim procentom vakcinisanih građana, a sada je u tom gradu 44,5 odsto vakcinisanih.

Situacija sa vakcinacijom u Novom Pazaru ide nabolje, a ta opština "preskočila" je Mionicu i Lajkovac, sa 30 odsto vakcinisanih.

Tutin je i dalje na začelju sa 18 odsto vakcinisanih.

Kada je reč o vakcinaciji mladih do 30 godina, u toj populaciji vakcinisano je tek 22,45 odsto, a samo četiri opštine imaju više od 50 procenata vakcinisanih u toj populaciji - Stari grad, Savski venac, Vračar i Preševo.

U Srbiji je ukupno vakcinisano 53,5 odsto punoletnog stanovništva, obe doze primilo je 51,3 odsto, a treću 10,3 odsto građana.

Više od polovine vakcinisanih imaju 74 lokalne samouprave u zemlji, od 161, 12 opština je blizu brojke od 50 odsto, a četiri su ispod 30 procenata.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024