ĐOKIĆE TRAŽE I U JEZERU: Rodbina i policija i dalje ne znaju ništa o sudbini nestale tročlane porodice iz Aleksinca

J. ĆOSIN

30. 09. 2021. u 21:33

POLICIJA u Aleksincu, helikopteri, ali i ronioci Žandarmerije, i dalje tragaju za tročlanom porodicom Đokić, kojoj se od nedelje uveče gubi svaki trag. Osim u selu Moravac, gde su Goran (57), vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) poslednji put viđeni, kada su u nedelju oko ponoći napustili porodični dom Goranove majke i krenuli ka Aleksincu, potraga je u četvrtak proširena i na Bovansko jezero.

ЂОКИЋЕ ТРАЖЕ И У ЈЕЗЕРУ: Родбина и полиција и даље не знају ништа о судбини нестале трочлане породице из Алексинца

Foto: J. Ć.

Ronilačke ekipe pretražile su obalu jezera tragajući za eventualnim tragovima, koji bi ih eventualno odveli do nestale porodice.

Potraga je od ranog jutra krenula u selu Moravac, gde su se Đokići, na jednoj raskrsnici, na povratku kući, navodno, zadržali nekih pola sata iz zasad nepoznatih razloga. Zbog čega su na toj raskrsnici stajali, još se ne zna, niti se sa sigurnošću može reći u kom pravcu su nastavili put, ali se pretpostavlja da su krenuli ka Aleksincu, budući da ih je u nedelju, 10 minuta iza ponoći, usnimila kamera jedne auto-perionice na putu putu između Moravca i Aleksinca.

Policija raspolaže novim podacima. Prekontrolisane su sve kamere u gradu, ne samo za tu noć već i za nekoliko dana unazad.

- Proverava se s kim je Goran kontaktirao prethodnih dana, ko je znao da je u Moravcu kod majke i ima čak pretpostavki gde je nestao njegov "pasat". Operativci niške policije u kontaktu su sa kolegama u Beogradu, kontrolišu se se granični prelazi, a počela je i pretraga okoline i vode Bovanskog jezera.Osnovna dilema je da li je porodica bila primorana da napusti svoj auto - kaže nam izvor blizak istrazi.

Rodbina porodice Đokić sa strahom iščekuje vesti o bližnjima. Svi su složni u jednome, a to je da su mogli bilo gde da otputuju, a da se ne jave i da isključe telefone.

Nedelju su proveli kod Goranove majke Stanojke, koja je tek u četvrtak saznala da su joj sin, snaja i unuka nestali.

- Iako se od nedelje nisu javljali na telefone, baka Stojanka nije znala da su oni nestali. Rekli smo joj da su otputovali na more. Saznala je tek u sredu uveče i celu noć je plakala i kukala. Nas dve smo same, baka je pod sedativima - kaže Goranova snaha Verica Đokić, koja ističe da nikakvih novih saznanja nemaju.

Policija je u četvrtak ponovo detaljno pretražila stan Đokića, u pratnji porodice. Goranova majka Stojanka otvorila je vrata stana svog sina policajcima, dok je Gordanin otac čekao ispred zgrade. Kako saznajemo, sve stvari su bile na svom mestu, pa i Gordanina dokumenta, pa istražitelji ističu da ništa ne ukazuje na to da su Đokići planirali negde da otputuju. Ni Stanojka, ni Gordanin otac nisu imali snage ni volje da bilo šta kažu novinarima. Očajni ljudi ni sami još ne mogu da shvate šta ih je snašlo, ali ne kriju strah i zabrinutost za najmilije.

KUM ZORAN: NIJE MI SE ŽALIO

Zoran Stojković, kum nestalog Gorana, sa kojim je dugo radio, kaže da je u šoku zbog svega, da brine i da nema predstavu šta je moglo Đokićima da se dogodi.

- Kum sam Goranovom bratu, krstio sam njegove bratanice - priča Zoran. - Ja sam 23. marta otišao u invalidsku penziju, a od 2008. sam radio sa njim. Otkako sam u penziji, video bih ga dva-tri puta mesečno, kad dođem u grad, da vidim kako ide posao. Nikada se nije žalio.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)