ANTICIKLON DONOSI VELIKU PROMENU: Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu - Uveče sledi preokret

Novosti onlajn

27. 09. 2021. u 09:33

DANAS ujutro na zapadu, jugozapadu i severozapadu povećanje oblačnosti, ponegde uz kišu ili pljusak., piše meteorolog Marko Čubrilo.

АНТИЦИКЛОН ДОНОСИ ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Метеоролог Чубрило објавио најновију прогнозу - Увече следи преокрет

Foto: Nikola Fifić

Nad ostalim predelima veći deo dana pretežno sunčan i topao. Posle podne i uveče i nad ostalim delom regiona naoblačenje, ponegde uz kišu, a biće uslova i za grmljavinske pljuskove. Jutarnja temperatura od 8 do 17 stepeni C, najviša dnevna od 26 do 30 C.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, toplo, tokom dana uglavnom suvo. Uveče i u toku noći jače naoblačenje sa kišom ili pljuskovima. Vetar slab, istočni i jugoistočni, uveče i u toku noći u skretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 17, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Pogoršanje bi u toku noći ka utorku zahvatilo veći deo regiona, a u utorak tokom dana i njegov krajnji istok.

Modeli su večernjim ažuriranjem smanjili količinu kiše i ukoliko se ovakve  procene ostvare, ova promena će sa aspekta količine kiše biti zanemarljiva, jer se nad velikim delom regiona ne očekuje preko 10mm taloga, a nad značajnim delom neće pasti ni 5mm taloga. Samo ponegde uz jači grmljavinski pljusak može biti nešto više kiše, ali će ti predeli biti prostorno vrlo ograničeni.

Sumirano, velika suša se nastavlja do daljeg, posebno što u pouzdanom opsegu proračuna (narednih nedelju dana) nema signala za bilo kakvu konkretniju kišu.

Od drugog dela nedelje nad nama će ojačati greben anticiklona koji će nam barem do oko 4. oktobra doneti suvo i stabilno vreme.

Od utorka će svakako biti svežije uz maksimume u okviru proseka i oko 30. oktobra kada bi trebalo biti najsvežije oni bi se kretali od 14 do 20 stepeni Celzijusa.

Vetar sutra južni, ali u postepenom okretanju na severozapadni, sredinom nedelje severozapadni, zatim istočni, a prema sledećem vikendu jugoistočni.

Za sledeći vikend se računa novo otopljenje, te bi oko 4. oktobra makismumi ponovo ponegde mogli biti i oko 25 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)