NOVA ODLUKA: Medicinski fakultet u Beogradu uveo kovid propusnice

Tanjug

24. 09. 2021. u 23:45

MEDICINSKI fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove za prisustvovanje nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu, koji podrazumevaju tzv. kovid propusnice.

НОВА ОДЛУКА: Медицински факултет у Београду увео ковид пропуснице

Stomatološki fakultet u Beogradu / Foto M. Anđela

Kako je navedeno u odluci, donetoj 23. septembra, prvi uslov za prisustvo nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu je "odsustvo znakova i simptoma akutne respiratorne infekcije i febrilnosti", preneli su beogradski mediji.

Drugi uslov je kompletno sprovedena imunizacija 14 dana posle druge doze bilo koje vakcine ili dokaz o preležanoj bolesti kovid-19, kao što su otpusna lista iz bolnice ili odgovarajuća potvrda iz kovid ambulante, ili serološki dokaz o postojanju IgG antitela u krvi ne stariji od šest meseci.

Prisustvo nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na kliničkim predmetima biće dozvoljeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa ne stariji od 72 časa, dok će prisustvovanje nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na pretkliničkim predmetima i na fakultetu biti omogućeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa koji nije stariji od sedam dana.

Pravila će važiti za studente, nastavnike, saradnike i nenastavno osoblje, sa ciljem sprečavanja širenja infekcije kovid-19, navodi se u odluci.

Pozivajući se na odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uprava fakulteta je usvojila dokument pod nazivom Pravila i način izvođenja nastave u školskoj 2021/2022. godini dok traje aktuelna epidemiološka situacija.

- Studenti, nastavnici, saradnici i nenastavno osoblje koji ne ispune jedan od navedenih uslova, neće moći da prisustvuju nastavi ni obavljanju drugih poslova na Fakultetu, dok traje aktuelna epidemiološka situacija. Nepridržavanje navedenih mera povlači za sobom odgovornosti propisane zakonom, podzakonskim aktima i opštim i pojedinačnim aktima fakulteta - navedeno je u dokumentu.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)