KOMESARIJAT ZA IZBEGLICE U AKCIJI NA BANIJI: Pomoć od Petrinje do Gline

V. Mitrić

24. 09. 2021. u 16:45

KOMESARIJAT za izbeglice i migracije Republike Srbije podelio je na Baniji, u okolini Petrinje i Gline, 115 komada bele tehnike stanovnicima čije su kuće stradale od prošlogodišnjeg zemljotresa.

КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У АКЦИЈИ НА БАНИЈИ: Помоћ од Петриње до Глине

Foto Komeasrijat za izbeglice

Ovo je, rečima Dejana Milisavljevića, savetnika u Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije, „ deo naše pomoći namenjene ljudima koji su stradali od zemljotresa, koji ih je, nakon svih nedaća kroz koje su prošli, opet vratio na početak. Nije to samo pomoć u beloj tehnici“.

Radi se, pre svega, o poruci institucija Srbije da brinu o ovim ljudima i da će ubuduće pažljivo slušati njihove potrebe i pomagati, koliko god mogu -kaže Milisavljević. - Vrednost ove donacije je oko 25 hiljada evra, a potpomognuto je 115 povratničlkih porodica. Već planiramo pomoć za sledeću godinu. Do sada, u proteklih 11 godina, Komesarijat za izbeglice i migracije RS donirao je pomoć u vrednosti od oko milion evra za više od 5.000 povratničkih porodica. Raduje me što sam prisustvovao preuzimanju i upoznao svakog meštanina i razgovarao s njima. Divni i hrabri ljudi.

Foto Komeasrijat za izbeglice

Kamion iz Beograda zaustavio se najpre u Blinji kraj Petrinje, a dočekalo ga je desetak meštana kojima su namenjeni toliko potrebni kućanski aparati.

Milan Vranjanin iz Luščana izjavio je da mu je zemljotres uništio kuću u potpunosti i sve u njoj. Pomoć mu je, kako kaže,stigla u pravi čas, „jer su ostali pre nekoliko meseci za mašine za pranje, pa su veš prali ručno, „kao što je supruga činila pre pola veka“!

-Muči nas kako ćemo da se izborimo za rešenje vitalni stvari koji se tiču življena, ostanka i opstanka-ističe Vranjanin.- Sve mi se čini da obnovu kuće neću dočekati jer sve ide sporo, presporo. Do kada ćemo, i kako, prezimiti u kontejneru, ne znam. Zima je na pragu, pa strahujemo . Ipak, hvala dobrotvorima našim, na ovom važnom poklonu.Svaka pomoć nam život znači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća