STANJE JOJ SE NOĆAS NAGLO POGORŠALO: Pre nekoliko dana rodila je devojčicu - Oglasili se iz Kliničkog centra Niš nakon smrti porodilje (23)

J. Ć.

24. 09. 2021. u 11:09

PORODILJA iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje, rekli su za „Novosti“ u KC u Nišu.

СТАЊЕ ЈОЈ СЕ НОЋАС НАГЛО ПОГОРШАЛО: Пре неколико дана родила је девојчицу - Огласили се из Клиничког центра Ниш након смрти породиље (23)

Foto: J. Ćosin

- Žena, koja je bila bez ikakvih drugih bolesti, u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom, zbog čega je primljena u UKC Niš. Nakon carskog reza donela je na svet devojčicu tešku 3,4 kilograma, ali je odmah vraćena na intenzivnu negu. I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost koja prati ovu bolest – noćas su joj se parametri naglo pokvarili. Porodilja je stavljena je na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija. Pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom, već respiratornom slabošću uzrokovanom korona virusom - saopšteno je iz Kliničkog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)