MILANOVIĆ OPSEDNUT SRBIJOM I VUČIĆEM: Sociolog Bojan Panaotović o istupima predsednika Hrvatske

J.S.

21. 09. 2021. u 14:22

SOCIOLOG Bojan Panaotović izjavio je danas da predsednik Hrvatske Zoran Milanović, u skladu sa poslovicom koju je nedavno citirao o dokonom popu koji krsti jariće, a nemajući snage ni volje da se suoči sa jačanjem proustaškog raspoloženja u zemlji, te kršenjem ljudskih prava, depopulacijom Hrvatske tokom koje čitavi predeli ostaju pusti, ekonomskom stagnacijom zemlje itd., pažnju sopstvene javnosti usmerava na Srbiju i njenog predsednika.

МИЛАНОВИЋ ОПСЕДНУТ СРБИЈОМ И ВУЧИЋЕМ: Социолог Бојан Панаотовић о иступима председника Хрватске

FOTO: KCNS

Bavi se čak i parapsihologijom iznoseći tvrdnje da Srbija nema iskrenu nameru da uđe u EU.

Pri tom, dodaje Panaotović, Milanović zaboravlja da analizira motive i namere EU, kao i to ima li Brisel iskrene namere da u svoje redove prima, ne samo Srbiju, već i ostale zemlje Zapadnog Balkana.

- Vičući ovih dana kako Srbija ugrožava Crnu Goru (valjda zbog toga što SPC nije odustala od verskog obreda unutar zidina manastira, što je čin koji ne osporava čak ni jedna ambasada Kvinte u Podgorici) uspeo je da se sam umeša u unutrašnja pitanja Crne Gore, pozivajući u goste predsednika Đukanovića (koji demokratski vlada onoliko koliko i Lukašenko u Belorusiji), ističući da zapravo time šalje poruku predsedniku Vučiću.

- Da se Milanović meša u unutrašnja pitanja Crne Gore potvrdio je svojom analizom i čuveni intelektualac i borac za ljudska prava Žarko Puhovski. Naposletku, ne postoji osnova ili metod na osnovu koga Milanović utvrđuje da Srbija fingira želju za članstvom u EU. Naravno, ako je konačni uslov za ulazak u EU amputacija Kosova i Metohije, malo koji građanin i političar u Srbiji spreman je da hrli takvom rešenju u susret. Zamislimo samo da je Hrvatskoj neko svojevremeno postavio uslov da će ući u EU, a da prethodno prizna RSK i pomiri se sa nezavisnošću tog dela svoje teritorije? - zaključuje Panaotović.

BONUS VIDEO - Iseljenje radnika Trudbenika na Novom Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili