ZA VIKEND PONOVO LETNJE TEMPERATURE: Meteorolog Todorović otkriva - prava jesen dolazi tek krajem oktobra

Novosti onlajn

21. 09. 2021. u 10:28

IAKO kalendarski jesen počinje, poslednja nedelja septembra biće topla sa natprosečnim temperaturama, hladnije vreme očekuje se tek krajem oktobra, rekao je za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

ЗА ВИКЕНД ПОНОВО ЛЕТЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: Метеоролог Тодоровић открива - права јесен долази тек крајем октобра

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Za hladnije i kišne dane tokom leta imaćemo nadoknadu u oktobru. Nedeljko Todorović rekao je za RTS da će poslednja nedelja septembra biti topla i sunčana sa natprosečenim temperaturama preko 20 stepeni, a u nekim danima i preko 25 stepeni.

Isto vreme, rekao je, očekuje se i u prvoj polovini oktobra, što su karakteristike miholjskog leta.

- U jutarnjim satima sveže, danju toplo. Čitav ovaj period bio bi sa manjkom padavina, eventualno, u nekim danima, nešto malo oblaka i kiše, a u većini dana sunčano i prijatno - kazao je za RTS Todorović.

Na pitanje kada možemo očekivati jesenje temperature, Todorović kaže da se krajem oktobra očekuje košava, što je znak da ulazimo u hladan deo godine, po kotlinama magle, pa čak i prvi mrazevi.

U novembru, dodaje, više oblaka, kiše i dalje vetrovito, a kad nema vetra biće maglovito.

Meteorolog Nedeljko Todorović za RTS navodi da će sutra, 22. septembra biti najsvežiji dan, a u Beogradu će maksimalna temperatura biti svega 15 stepeni.

Todorović, međutim, objašnjava da će od petka biti značajan porast temeprature, te da će 25. i 26. septembra maksimalna temperatura biti blizu 30 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)