BURA OKO ZABRANE ZA NEVAKCINISANE NE JENJAVA: Sklonjen papir sa porukom antivakserima u Sremskoj Mitrovici, doktor dobio opomenu (FOTO)

Novosti online

18. 09. 2021. u 15:56

OBAVEŠTENjE iz jedne oftalmološke klinike u Sremskoj Mitrovici, koje je načelnik tog odeljenja definisao kao svoju odluku, nakon brojih komentara na društvenim mrežama, uklonjeno je sa vrata ove ustanove.

БУРА ОКО ЗАБРАНЕ ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ НЕ ЈЕЊАВА: Склоњен папир са поруком антиваксерима у Сремској Митровици, доктор добио опомену (ФОТО)

Foto: N. Skenderija/Fejsbuk

Ovaj podatak je potvrđen, i dalje se objašnjava da je to bio lični stav lekara.

- Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu - navodi se u odgovoru.

Foto: N. Skenderija/Fejsbuk

Podsetimo da se na društvenim mrežama pojavila fotografija obaveštenja u kojem se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini, pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

- Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju - navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

(Blic)

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)