Saveti za renoviranje za buduće roditelje

Promo

16. 09. 2021. u 07:30

RENOVIRANjE doma nikada nije bio jednostavan i brz proces, dok iz ugla mladih ili budućih roditelja celokupan poduhvat postaje dodatno komplikovaniji i složeniji, samim tim što u računicu dodaju i prilagođavanja prostora novom članu porodice, i što se u svakom koraku planiranja i sprovođenja radova akcenat stavlja na njegovu bezbednost i udobnost.

Савети за реновирање за будуће родитеље

Foto: Depositphotos

Iako smo svi verovatno u nekom trenutku do detalja osmislili svoj idealni stan, ta slika skoro neizbežno mora malo da se podesi kada je prinova na putu, ili je tek stigla, jer oštre ivice ugradnih elemenata industrijskog dizajna, ćup na stočiću visine pola metra, lako dostupna viseća dekorativna lampa i klub sto sa staklenom površinom jednostavno nemaju budućnost u prostoru u kom mališani tek treba da istražuju svet oko sebe. Ipak, pre nego što dođe do popunjavanja stana detaljima, i pre nego što u njega unesete krevetac, obložite sve moguće ivice i stavite sigurnosne brave na svaku fioku i vitrinu, na par stvari bi trebalo dodatno obratiti pažnju, koja god da je vaša konačna zamisao i kako god da želite na kraju da uredite svoj životni prostor.

Sigurnosna vrata za bezbednost i zvučnu izlolaciju

Kao što smo pomenuli, poenta čitavog procesa renoviranja i jeste stvaranje čistijeg, zdravijeg, udobnijeg i bezbednijeg okruženja u kome će vaš potomak stasati, a rešavanje pitanja bezbednosti počinje upravo na ulasku u vaš dom, sa pouzdanim sigurnosnim vratima. Pored toga što će odvratiti potencijalnog nasumičnog provalnika od vašeg stana, ono predstavlja i za svakoga ko nema ključ, dvosmerno nepropusnu barijeru jer zahvaljujući sigurnosnoj bravi, ni vaši mališani neće moći, kada budu dovoljno porasli da mogu da dohvate kvaku da otvore vrata u trenutku kada vam je nešto drugo odvuklo pažnju i da odlutaju u hodnik ili dvorište. Dodatnu prednost ovim vratima daje i zvučna izolacija koju pružaju, kako vama od buke koju prave komšije kad se sjure niz stepenice ili dok izvode kućne ljubimce u šetnju, dok pozdravljaju jedni druge i negoduju zbog blokiranog lifta, tako i vašem komšiluku od povremenog, nadamo se što ređeg, ali ipak neizbežnog bebinog plača.

PVC stolarija za bolju toplotnu izolaciju

Nakon što ste se pozabavili bezbednosnim aspektom i zvučnom izolacijom, vreme je da obratite pažnju i na toplotnu izolaciju, a ujedno i poboljšate energetsku efikasnost svog domaćinstva. Renoviranje je idealna prilika da, ukoliko ste u mogućnosti, dotrajalu drvenu stolariju zamenite novom, dugotrajnijom i kvalitetnijom. Samo ugradnjom PVC stolarije ostvarujete uštedu kroz račun za struju, jer vaš stan postaje dodatno izolovan i mnogo ga je lakše i jednostavnije, kada sve savršeno dihtuje, po potrebi, zagrejati ili rashladiti, što je i posebna pogodnost kada imate novog i posebno osetljivog člana porodice.

Podloge za igru - za sigurnu igru na podu u svakom trenutku

Pošto je postalo jasno da će vaš potomak biti siguran jer nikuda neće sam izaći, i pošto ste sigurni da ga neće mučiti promaja i moći ćete da mu brzo ugrejete, dobro provetrite ili rashladite sobu kada se za tim ukaže potreba, ostaje još i da se pozabavite i mestom za igru. Poželjno je isplanirati ga još tokom ove faze, radi bolje organizacije prostora i kako biste bolje uklopili podloge za igru u celinu. Pored estetskog i prostornog uklapanja, pažnju posebno posvetite i funkcionalnosti prostorije kao celine, jer će podloga pružiti toplotu i udobnost vašoj bebi, ali vreme za igru ne treba da remeti kretanje i funkcionisanje u sobi, koliko god za to postoji mogućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće