VELIKA REKONSTRUKCIJA ZGRADE INSTITUTA ZA NEONATOLOGIJU: Millennium Team pomogao obnovu zgrade gde se leče naši najmlađi

Novosti online

15. 09. 2021. u 11:13

PRVI put posle 96 godina urađena je velika rekonstrukcija zgrade Instituta za neonatologiju i zamenjena kompletna stolarija. Zahvaljujući donaciji kompanije Millennium Team, vrednoj 250.000 evra, zgrada iz 1925. godine dobila je izgled kakav zaslužuje, sačuvan je autentičan oblik, a svi radovi izvedeni su uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

ВЕЛИКА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ИНСТИТУТА ЗА НЕОНАТОЛОГИЈУ: Millennium Team помогао обнову зграде где се лече наши најмлађи

Foto: M. Anđela

Na zgradi su donedavno bili i originalni prozori iz 1925. godine, a ovom donacijom, osim fasade i zamene kompletne stolarije, urađeni su prozori sa specijalnim zastorima, kao i restauracija ulaznih vrata i drvenih elemenata, reparacija i zamena neispravnih klima-uređaja, izrada novog prijemnog pulta, reparacija glavnog ulaza od kovanog gvožđa, reljefni ukrasi i ograda oko zgrade.

Takođe je promenjena stolarija i urađena fasada na zgradi Savetovališta i na ostalim pomoćnim objektima koji se nalaze u dvorištu Instituta.

- Retke su kompanije koje na ovakav način pristupaju društveno odgovornom radu, i koje to čine sa ovakvom posvećenošću. Ova donacija zaista je presedan, i po obimu, i po inicijativi i proaktivnosti, po predanosti svih zaposlenih koji su u radovima učestvovali, a iznad svega po insistiranju na kvalitetu. Ovom prilikom želim da u ime Instituta za neonatologiju izrazim neizmernu zahvalnost kompaniji Millennium Team, koja je svojom značajnom donacijom omogućila unapređenje rada Instituta u svakom smislu, dala veliku podršku zaposlenima i učinila da se ovom zdanju, starom 96 godina, produži vek, očuva autentičnost, i da ono istovremeno zasija novim sjajem i postane lepši dom našim malim pacijentima - istakla je direktorka Instituta dr Milica Ranković Janevski.

U godini u kojoj obeležava 18 godina od osnivanja, kompanija Millennium Team želela je da pruži svoj doprinos zajednici u kojoj posluje, a posebno da najmlađi pacijenti, naši mali heroji, prve dane provedu u boljim uslovima.

Ovako je zgrada Instituta izgledala za vreme rekonstrukcije.

- Ne treba objašnjavati motiv da se podrži jedna ovakva institucija koja brine o našim najmilijima, a to su majke i novorođenčad. Institut zaista zaslužuje bolje uslove nego što je do sada imao. Zato mogu da kažem u ime Millennium Team, i u svoje lično ime, da smo veoma srećni što smo imali priliku da tu pomoć pružimo. Ono što je najvažnije, modernim i kvalitetnim rešenjima obezbedili smo bolje uslove za lečenje

dece i boravak roditelja.Takođe smo ponosni što smo radovima sačuvali originalan izgled zgrade, koja predstavlja pravi ukras starog Beograda. Kao kompanija smatramo svojom odgovornošću upravo to, da istovremeno čuvamo tradiciju, ali i da radimo na poboljšanju uslova života svih naših građana, a posebno onih najmlađih - rekao je povodom završetka rekonstrukcije Ivan Bošnjak, zamenik generalnog direktora
kompanije Millennium Team.

U Srbiji se godišnje rodi oko 4.000 prevremeno rođenih beba, a oko 1.000 njih prve dane provede na Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)