VUČIĆ DANAS NA UŠĆU: Predsednik obilazi prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme

Tanjug

15. 09. 2021. u 07:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obići će danas od 8.00 časova prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme, koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u parku Ušće u Novom Beogradu, najavila je pres-služba predsednika.

ВУЧИЋ ДАНАС НА УШЋУ: Председник обилази приказ средстава наоружања и војне опреме

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Prikaz se organizuje povodom obeležavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a na Ušću će danas biti izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije - helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko-raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema "Nora" i "Oganj", PVO sistema "PASARS", borbenih oklopnih vozila "Lazar" i "Miloš", kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova. U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, najavilo je Ministarstvo odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)