PRIPREME U TOKU: Pogledajte kako izgleda prestonica pred obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)

Novosti online

14. 09. 2021. u 16:43

U BEOGRADU uveliko traju pripreme za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obeležava 15. septembra.

ПРИПРЕМЕ У ТОКУ: Погледајте како изгледа престоница пред обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)

Foto: Milena Anđela

Sa Kalemegdana će se oko 17 časova čuti počasna artiljerijska paljba. Na Trgu republike građani će moći da vide defile "ustanika", kulturno-umetnička društva, defile konjice... Trubači i konjica biće i na Slaviji, a sviraće i Marš na Drinu. Kod Vlade Srbije planiran je program tokom kojeg će komandir konjičke jedinice predati raport "vojvodi Živojinu Mišiću".

Građani će se iz ovih pravaca slivati ka Savskom trgu, gde će kod spomenika Stefanu Nemanji biti gardisti sa pukovskim zastavama, dok će iznad biti nalet helikoptera.

Posle himne "Bože pravde", koju će izvesti hor RTS-a, okupljeni će čuti i "Pukni zoro" u izvođenju Dejana Petrovića i Big benda. Zatim će se obratiti patrijarh srpski Porfirije, član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Aleksandar Vučić. Planirano je da se program centralne manifestacije završi izvedbom "Ovo je Srbija".

Inače, parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće Zakon o ćirilici. Zajednički praznik proslavljamo 15. septembra, na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

BONUS VIDEO: POVODOM DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Prikaz naoružanja i vojne opreme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije