NOVOPAZARCI OD DANAS BEZ PROSLAVA U RESTORANIMA: Odluka na snazi dok se situacija ne poboljša

Novosti onlajn

13. 09. 2021. u 10:12

NOVI Pazar je, kako je izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić, jedna od opština koja se najgore kotira kada je reč o broju vakcinisanih građana.

НОВОПАЗАРЦИ ОД ДАНАС БЕЗ ПРОСЛАВА У РЕСТОРАНИМА: Одлука на снази док се ситуација не побољша

Foto: Depositphotos

Organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima od danas je zabranjeno u Novom Pazaru. To znači da u kafićima, restoranima, hotelima, više neće moći da se održavaju svadbe, babine, krštenja, rođendani, žurke.

Ovu odluku u petak je doneo Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru, a važiće sve dok se epidemiološka situacija u gradu ne poboljša.

Štab je ranije doneo odluku da đaci svih srednjih škola na teritoriji Novog Pazara pređu na onlajn nastavu.

Razlog zbog kog je samo u ovom gradu zabranjeno održavanje proslava jeste povećan broj zaraženih, a mala stopa vakcinacije. Novi Pazar je, kako je na poslednjoj konferenciji za medije izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić, jedna od opština koja se najgore kotira kada je reč o broju građana koji su primili cepivo. Samo 25,7 odsto stanovništva u ovom gradu vakcinisano je protiv korona virusa.

U toku protekla 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici preminuo je jedan pacijent iz Novog Pazara, a hospitalizovane su 22 osobe, od kojih je 18 iz Novog Pazara, dve iz Tutina i po jedna iz Raške i Požarevca.

Na lečenju su trenutno 172 pacijenta, od kojih je sedam na respiratorima, a šest na kiseoničkoj potpori.

Kovid ambulanti Doma zdravlja javile su se 362 osobe, od kojih je 164 prvi put potražilo pomoć lekara zbog simptoma koje izaziva korona virus.

Od 154 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 30 je bilo pozitivno, a urađen je i 141 PCR test.

Od početka godine, pa sve do prošle nedelje u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je ukupno 214 osoba od posledica izazvanih korona virusom.

Bonus video:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024