KAKO ĆE ĐACI IĆI NA EKSKURZIJE? Ministar Ružić otkriva: I za putovanja će važiti model "semafora"

Novosti online

11. 09. 2021. u 20:52

MINISTAR prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić otkrio je koji su uslovi za održavanje ekskurzija i nastava u prirodi tokom pandemije.

КАКО ЋЕ ЂАЦИ ИЋИ НА ЕКСКУРЗИЈЕ? Министар Ружић открива: И за путовања ће важити модел семафора

Foto N. Živanović

On je istakao da sada za organizaciju ekskurzija i drugih putovanja važi model semafora, što u praksi znači da oni koji su u zelenoj zoni mogu da realizuju ova putovanja.

- Nastava u prirodi i ekskurzije sastavni su deo školskih programa, ali usled pandemije virusa nisu mogle da budu organizovane do pred kraj prošle školske godine. U junu se epidemiološka situacija poboljšala i dozvoljene su ekskurzije i nastava u prirodi u svim školama. Međutim, za sada, za organizaciju, ekskurzija i drugih putovanja, kao i za organizaciju školske godine važi model "semafora", što u praksi znači da oni koji su zelenoj zoni mogu da realizuju ova putovanja u zelenu zonu. Epidemiološka situacija se prati i odluke se donose u saradnji sa Kriznim štabom i drugim nadležnim zdravstvenim institucijama.

- Inače, kao i ranije pre epidemije zbog bezbednosti učenika predviđeno je da pre odlaska na ekskurziju i nastavu u prirodi svi učenici iz škola koje idu na putovanje moraju da obave zdravstveni pregled. Jedna od preventivnih mera, koja se i ranije primenjivala je da na putovanju bude prisutan i lekar koji brine o njima - rekao je Ružić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: 

NOVA ŠKOLSKA GODINA POČELA HIMNOM: Pogledajte kako su mladi Smederevci krenuli u nove uspehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni