ZBOG TAKVIH SMO NA CRNOJ LISTI: Beograđani ukrali dve mesingane lampe iz apartmana na Tasosu, Srbi na društvenim mrežama ključaju!

Novosti online

11. 09. 2021. u 00:57

HARMONIJU u kojoj Srbi i Grci već decenijama provode leta širom Grčke povremeno prete da ugroze sramni postupci pojedinih turista, koji iz nepoznatih razloga odlučuju da oštete inventar smeštaja i apartmana ili jednostavno dođu na ideju da iz njih ponesu nešto više od hotelskog sapuna.

ЗБОГ ТАКВИХ СМО НА ЦРНОЈ ЛИСТИ: Београђани украли две месингане лампе из апартмана на Тасосу, Срби на друштвеним мрежама кључају!

Foto: Depositphotos

Tako su nedavno Beograđani, kako se navodi u Fejsbuk grupi "Live from Greece", iz smeštaja u Limenasu, gde su letovali, osim svojih stvari kući poneli i dve mesingane lampe.

- Jutros su neki Beograđani iz vile u Limenasu "poneli" i dve sobne, mesingane lampe. Gazda vile kaže: "Ok, možda su im potrebnije nego meni." Mene je bilo sramota na njihov red. Posle se žalimo na ljude koji izdaju smeštaj, a ko zna šta oni sve trpe - glasila je objava na Fejsbuku, oko koje se odmah razbuktala diskusija.

Kako se navodi u postu, vlasniku smeštaja to nije preterano zasmetalo, ali ako je suditi prema komentarima, ostalim srpskim turistima i te kako jeste. Dok jednima nije bilo jasno kako je krađa smeštajnog inventara uopšte moguća kada postoji praksa da vlasnik prekontroliše sobu pre nego što je gosti napuste, drugi su se prisetili sličnog nemilog događaja od pre nekoliko godina, kada je grupa Srba nezadovoljna kvalitetom internet signala u amanet gazdi ostavila "pouljen" apartman.

- "Sramota! Zato smo na crnoj listi, zbog takvih lopova i seljačina koji će i krevete početi da iznose!", "Zbog takvih ispaštamo mi savesni!", "Lepo napišite koja vila, koji broj sobe... onda lepo im skinemo točkove sa kola jer nekom su možda potrebniji nego njima... zgrožen sam više", "Sramota. Jako nisko. Da li su sad bogatiji?" - bili su oštri korisnici Fejsbuka.

Drugi su isticali da se ni u sopstvenom stanu ne odnose prema stvarima sa toliko pažnje kao kada odu "u tuđe", dok su se neki prisetili još jedne neprijatne srpske prakse, koja je bila ranije aktuelna.

- Ispadoše ovi od ranijih godina što su kuvali ajvar i pekli paprike male mace za ove današnje - naveo je jedan korisnik u komentarima, misleći na naviku nekolicine Srba da od paprika kupljenih u okolini Niša ili na putu kroz Makedoniju, odmah po dolasku u smeštaj u Grčkoj prave zimnicu, kako bi uštedeli novac i za povrće i za električnu energiju. Grčki carinici su, ipak, našli način da stanu na put ovoj praksi, oduzimanjem hrane koja nije fabrički pakovana ili vakumirana.

Osim ovoga, tokom svake sezone letovanja, društvenim mrežama kruže fotografije prljavih apartmana koje postavljaju vlasnici smeštaja nakon boravka gostiju u pokušaju da objasne turistima da je takvo ponašanje nedopustivo, bilo da je reč o Srbima, Nemcima, Amerikancima ili Bosancima i da ne postoji dovoljno dobar razlog ili opravdanje za učinjeni bezobrazluk.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas