DA LI ĆEMO I DALJE MOĆI DA PUTUJEMO "NORMALNO"? EU danas odlučuje da li će ukloniti Srbiju sa zelene liste

Novosti onlajn

08. 09. 2021. u 10:08

AMBASADORI država EU danas odlučuju o tome hoće li Srbija i još pet zemalja biti uklonjene sa zelene liste epidemijski bezbednih zemalja.

ДА ЛИ ЋЕМО И ДАЉЕ МОЋИ ДА ПУТУЈЕМО НОРМАЛНО? ЕУ данас одлучује да ли ће уклонити Србију са зелене листе

Foto M. Anđela

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da ćemo moći da putujemo pod znacima navoda normalno u odnosu na kovid situaciju.

- Svi znamo da je neophodno ili da ste vakcinisani ili negativan pi-si-ar test. Zdravstvena situacija u Srbiji se alarmantno pogoršava i to će sigurno uticati na odluke koje će danas biti donesene - navela je Matićeva.

Prema njenim rečima, Češka je već stavila Srbiju na crvenu listu i oni sada zahtevaju za nevakcinisane građane Srbije pored pi-si-ar testa i karantin.

- Mnogo je značilo da smo bili na zelenoj listi za putovanja za naše građane, činjenica je da ćemo verovatno da se vratimo na crvenu listu i to će otežati putovanja, vakcine koje priznaju u EU biće prihvaćene, za ostale će biti potrebni pi-si-ar testovi, možda će neke zemlje zahtevati i karantin, sve zavisi od države do države - naglasila je ministarka i apelovala na građane da pre putovanja u određenu zemlju provere koji su uslovi za ulazak, jer se oni menjaju iz dana u dan.

Bonus video:  IDEJA ZA LETNjI IZLET: Kako da otputujete 150 godina u prošlost? Odgovor je u Struganiku

 

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)