RAJFAJZEN BANKA UPOZORILA GRAĐANE: Velika prevara kruži internetom - ovo su uputstva kako da ne upadnete u zamku

Novosti onlajn

07. 09. 2021. u 11:54

NOVA prevara koja kruži internetom vreba građane Srbije, pa je Rajfajzen banka zvaničnim obaveštenjem na ovo upozorila svoje korisnike, ali i sve ostale građane i izdala uputstva kako prepoznati imejl poruke koje će od vas tražiti unos ličnih podataka radi zloupotrebe.

РАЈФАЈЗЕН БАНКА УПОЗОРИЛА ГРАЂАНЕ: Велика превара кружи интернетом - ово су упутства како да не упаднете у замку

Foto: Novosti

- Obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja imejl poruka kojima se građani pozivaju, prividno u ime Rajfajzen banke, da potvrde svoje podatke, uz konstataciju da će im u suprotnom "račun biti blokiran".

Prevarna poruka sadrži link na kojem je navodno potrebno uneti svoje podatke.

Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Rajfajzen banke niti je deo aktivnosti koje banka preduzima prema svojim klijentima. 

Prevarne poruke možete prepoznati po sledećim elementima:

• naslov poruke je "Verifikacija nije završena", 

• pošiljalac je naveden kao "Rbb", dok se kao njegova imejl adresa pojavljuju adrese u Bugarskoj (sa domena .bg), pojedine adrese u Srbiji (sa domena rbb.rs), kao i adresa info[@]rolraiffesenmoja.com

• od primaoca se traži da klikne na link naslovljen sa "log in sada" ili na link "Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!" 

• link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs

Foto: Novosti

Naglašavamo da je poruka poslata nasumično, dakle i na primaoce koji nisu klijenti Rajfajzen banke.

U pitanju je pokušaj prevare i zloupotrebe podataka koje klijent dostavi, te Vas stoga molimo da ne postupate na način koji Vam se sugeriše u prevarnoj poruci. Banka je preduzela sve raspoložive mere u cilju rešavanja ovog problema.

Takođe koristimo priliku da Vas podsetimo da Rajfajzen banka nikad neće zahtevati Vaše podatke niti njihovo ažuriranje putem imejl poruka sa nepoznatim linkovima. Svi linkovi u porukama koje dobijate od banke vode se na domen raiffeisenbank.rs ili Vam sugerišu komunikaciju preko nekog od zvaničnih kanala banke.

Bonus video: Psi lutalice u Srbiji - opasnost ili problem koji traži sistemsko rešenje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju